ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Φιλιππίνες: Συνεχίζουν να κρατούν ομήρους οι αντάρτες (upd)

Φιλιππίνες: Συνεχίζουν να κρατούν ομήρους οι αντάρτες (upd)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των Φιλιππίνων, ισλαμιστές αντάρτες εισέβαλαν σε ένα δημοτικό σχολείο στο νότιο τμήμα της χώρας νωρίς σήμερα το πρωί και αναγκάστηκαν να αποσυρθούν έπειτα από μάχη με τους στρατιώτες, όμως εξακολουθούν να κρατούν κάποιους πολίτες ομήρους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το συμβάν αυτό στην πόλη Πιγκαουαγιάν στο νησί Μιντανάο, που βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα νότια της Μαράουι, όπου συνεχίζονται για πέμπτη εβδομάδα οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Φιλιππίνων και ισλαμιστών ανταρτών που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Κανένας από τους μαθητές του σχολείου δεν κρατήθηκε όμηρος, δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίγια, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια παιδιά κρατούνται από τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες έχουν φύγει από το σχολείο και ο στρατός τους κυνηγά.

Ο λοχαγός Άρβιν Ενσίνας, ένας άλλος εκπρόσωπος του στρατού, επεσήμανε ότι οι αντάρτες, που αποκαλούνται Ισλαμιστές Μαχητές Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο (BIFF) κρατούν κάποιους άμαχους ομήρους, όμως δεν γνωρίζει πόσους.

«Σίγουρα κρατούν ομήρους, γι’ αυτό οι στρατιώτες μας δυσκολεύονται, διότι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες», εξήγησε ο Ενσίνας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 300 ένοπλοι εισέβαλαν στο σχολείο νωρίς σήμερα, όμως ο Ενσίνας τόνισε ότι επρόκειτο μόνο για 30.

Ο Αμπού Μίσρι Μάμα, εκπρόσωπος των BIFF, δήλωσε στο Reuters ότι οι αντάρτες έχουν μεταφέρει τους αμάχους σε ασφαλές σημείο, μακριά από το πεδίο των συγκρούσεων και δεν σκοπεύουν να τους κρατήσουν ομήρους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα απελευθερωθούν, ο Μάμα απάντησε: «Ναι, δεν είμαστε απαγωγείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παντίγια εξήγησε ότι το συμβάν στην Πιγκαουαγιάν δεν συνδέεται με τις μάχες στη Μαράουι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.