ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: Δύο φρεγάτες του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ισοπέδωσαν με έξι πυραύλους Kalibr… στόχους του ISIS (φωτό, βίντεο)

Συρία: Δύο φρεγάτες του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ισοπέδωσαν με έξι πυραύλους Kalibr… στόχους του ISIS (φωτό, βίντεο)

Δύο φρεγάτες κι ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ισοπέδωσαν με έξι πυραύλους Kalibr τύπου Κρουζ στόχους του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τις φρεγάτες «Ναύαρχος Έσεν» και «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και από το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» στην ανατολική Μεσόγειο και έπληξαν κέντρα διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών στην επαρχία Χάμα της Συρίας, ενώ ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές που ολοκλήρωσαν την επιχείρηση.

Ένας απ’ τους πυραύλους χτύπησε μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών, η οποία ανατινάχθηκε κοντά στην πόλη Ακερμπάτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τα πλοία «έβαλαν κατά περιοχής ανατολικά της Παλμύρα όπου βρίσκονταν μαχητές με βαρύ οπλισμό, οι οποίοι είχαν πάει εκεί από τη Ράκα. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν.»

Πηγή του ρωσικού ΥΠΑΜ ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν μετά τον εντοπισμό έξω από τη Ράκα μιας μεγάλης φάλαγγας του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελούμενης από 39 οχήματα εφοδιασμένα με οπλοπολυβόλα που μετέφεραν περίπου 120 τζιχαντιστές προς την Παλμύρα.

Στο μεταξύ Ρώσος γερουσιαστής δήλωσε ότι η πιθανότητα να έχει σκοτωθεί από ρωσικά πλήγματα ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι σχεδόν 100%, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω βουλής της Ρωσίας, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η πληροφορία είναι έγκυρη σε ποσοστό σχεδόν 100%. Το γεγονός ότι το ΙΚ δεν τον έχει παρουσιάσει πουθενά ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί», πρόσθεσε.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι ο αλ Μπαγκντάντι ενδέχεται να σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή του ρωσικού στρατού στα περίχωρα της Ράκα τον προηγούμενο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.