Βίντεο: Εκκένωση πέντε κτιρίων στο Λονδίνο που διαθέτουν την ίδια «εύφλεκτη επένδυση» με τον Πύργο Γκρένφελ (upd)

Βίντεο: Εκκένωση πέντε κτιρίων στο Λονδίνο που διαθέτουν την ίδια «εύφλεκτη επένδυση» με τον Πύργο Γκρένφελ (upd)

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα πολλά είναι τα κτίρια που ελέγχουν ειδικές ομάδες για την αποφυγή τραγικών συμβάντων όπως αυτό του Πύργου Γκρένφελ.

Πέντε «πύργοι» κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο πρόκειται να εκκενωθούν άμεσα, έχοντας κριθεί μη ασφαλείς μετά από επιθεώρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λόγω της εύφλεκτης επένδυσής τους, μετέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες αναζήτησης προσωρινού καταλύματος για τους κατοίκους των συγκροτημάτων κατοικιών, που βρίσκονται στην περιοχή του Κάμντεν, κάτι που δεν αναμένεται εύκολο αφού πρόκειται για 800 περίπου νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κάμντεν, την Georgia Gould από το κόμμα των Εργατικών, οι εργασίες για την αντικατάσταση της επένδυσης με πιο ασφαλή υλικά πρόκειται να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες. «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Το κόστος είναι κάτι που μπορεί να μας προβληματίσει αργότερα», δήλωσε η Gould σε δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον 600 κτίρια «σπίρτα» στην Αγγλία

Η ανακοίνωση για την εκκένωση έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις εκπροσώπου της Ντάουνινγκ Στριτ που ανέφερε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, περίπου 600 πολυκατοικίες στην Αγγλία φέρουν εξωτερική επένδυση παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί στον Πύργο Γκρένφελ, όπου έχασαν τη ζωή τους 79 άνθρωποι στην πρόσφατη πυρκαγιά.

«Η εκτίμηση που μας δόθηκε από τα δημοτικά συμβούλια είναι ότι υπάρχουν περίπου 600 πολυκατοικίες με παρόμοια επένδυση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές για να τις ενθαρρύνουμε να μας στείλουν επειγόντως τα δείγματα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τους ελέγχους που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, μέχρι εχθές είχε ελεγχθεί η εξωτερική επένδυση τριών κτιρίων και έχει χαρακτηριστεί εύφλεκτη. Στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνονται κτίρια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξετασθούν οι επενδύσεις όλων των (εργατικών) πολυκατοικιών» τις οποίες διαχειρίζονται δημόσιες αρχές, μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, μια πολυκατοικία 24 ορόφων όπου ζούσαν σχεδόν 600 άνθρωποι.
«Ειδοποιήσαμε επίσης τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και θέσαμε δωρεάν στη διάθεσή τους τα τεστ μας», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.