ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερντογάν κατά Σαουδικής Αραβίας: «Είμαστε μαζί με το Κατάρ στον αγώνα που δίνει»

Ερντογάν κατά Σαουδικής Αραβίας: «Είμαστε μαζί με το Κατάρ στον αγώνα  που δίνει»

Ανοικτά υπέρ του Κατάρ τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άρνηση της Ντόχα να αποδεχθεί τα αιτήματα των αραβικών κρατών για την άρση του εμπάργκο.

Παράλληλα, ο Ερντογάν απέρριψε την απαίτηση του Ριάντ για το κλείσιμο της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού» προς… την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε πως το τελεσίγραφο των χωρών του Κόλπου έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή νομιμότητα ενώ το χαρακτήρισε ως «επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Κατάρ».

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία «είναι σε θέση να εκτιμήσει και να αγκαλιάσει την αντίσταση του Κατάρ και τον αγώνα του που δίνει έναντι στην ασφυκτική πίεση από την Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο».

«Θεωρούμε τα αιτήματα των χωρών του Κόλπου αντίθετα προς του διεθνείς νόμους. Πρόκειται για ρήγμα στα κυριαρχικά δικαιώματα του Κατάρ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ υποσχέθηκε στο Κατάρ την αμέριστη βοήθεια της χώρας του.

Τέλος και επιχειρώντας να «δουλέψει» τη Σαουδική Αραβία δήλωσε πως… αναμένει τη απάντηση του Ριάντ για την τουρκική στρατιωτική βάση που έχει προτείνει!

Εκτός όμως από την Σαουδική Αραβία και τα άλλα κράτη της περιοχής ο Ερντογάν επιτέθηκε (πλγίως μεν) και κατά των ΗΠΑ για όπλα που δίνουν στο SDF.

«Θα είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και εσείς θα συνεργάζεστε με τρομοκράτες; Τι είδους δουλειές είναι αυτές; Σε αυτή την περίπτωση η συνθήκη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναθεωρηθεί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

«Αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να ξεγελάσουν την Τουρκία, δηλώνοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δοθεί σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, θα καταλάβουν ότι τελικά διαπράττουν ένα λάθος,» συμπλήρωσε ο Ερντογάν αποφεύγοντας πάντως να πει ότι και θα «πληρώσουν για αυτά»… .

Περιορίστηκε μόνο να πει πως η Άγκυρα θα “αποδώσει ευθύνες σε όποια πλευρά έδωσε όπλα στο YPG εάν «έστω και μία σφαίρα βληθεί κατά της Τουρκίας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.