ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι Η.Π.Α ευάλωτες σε εχθρικούς πυραύλους – Η ανησυχία στο Πεντάγωνο

Οι Η.Π.Α ευάλωτες σε εχθρικούς πυραύλους – Η ανησυχία στο Πεντάγωνο

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου που αποκάλυψε το Bloomberg υπάρχει έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος και την Επιτροπή Ανάλυσης Αμυντικών Πληροφοριών για Βαλλιστικούς Πυραύλους, αναφέρεται ότι την «τελευταία δεκαετία έχουμε δει δραματική αύξηση στις ικανότητες των βαλλιστικών πυραύλων, στους τομείς της ακρίβειας, του ελέγχου μετά την εκτόξευση και την αποτελεσματικότητα σε συνθήκες μάχης».

Η έκθεση σημειώνει ότι χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα αποτελούν τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για το Πεντάγωνο, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι Μόσχα και Πεκίνο αναπτύσσουν υπερηχητικά «ανεμόπτερα» (Hypersonic Glide Vehicles – HGVs), τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, «είναι εξαιρετικά στο μανουβράρισμα, στη μεγάλη ταχύτητα και δύσκολο να ανιχνευθούν, καθώς πετούν σε χαμηλά ύψη».

Μάλιστα, ειδικά για το Ιράν η έκθεση αναφέρει ότι η ένταση με τις ΗΠΑ μπορεί να το οδηγήσει στην ανάπτυξη Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Πυραύλων (ICBM).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.