ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Είκοσι νεκροί στη Δαμασκό από έκρηξη αυτοκινήτου – Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης προς το παρόν

Είκοσι νεκροί στη Δαμασκό από έκρηξη αυτοκινήτου – Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης προς το παρόν

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε την είδηση.

Παγιδευμένο αυτοκινήτου εξερράγη σήμερα στη Δαμασκό προκαλώντας το θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων κυρίως γυναικών και παιδιών, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είναι η φονικότερη βομβιστική επίθεση που συγκλονίζει τη Δαμασκό, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας τζιχαντιστών τον Μάρτιο.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην ανατολική συνοικία Μπαμπ Τούμα της πρωτεύουσας, κοντά στην Παλιά Πόλη, και ήταν ένα από τα τρία παγιδευμένα οχήματα που επρόκειτο να ανατιναχθούν σε σημεία της πρωτεύουσας που ήταν γεμάτα από κόσμο σήμερα, Κυριακή, πρώτη ημέρα επιστροφής στη δουλειά μετά τις διακοπές για τη μουσουλμανική γιορτή ‘Ειντ αλ-Φιτρ.

Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν και κατέστρεψαν τα άλλα δύο αυτοκίνητα, εμποδίζοντας έτσι τους βομβιστές να φθάσουν στους στόχους τους, διαφορετικά ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.