Βρυξέλλες: Εντοπίστηκαν αστυνομικές στολές και καλάσνικοφ – Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Βρυξέλλες: Εντοπίστηκαν αστυνομικές στολές και καλάσνικοφ – Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά από έρευνα αστυνομικών σε προάστιο όπου ανακαλύφθηκαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βελγική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της, με στόχο τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων για συμμετοχή σε ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βελγικών αρχών, προετοίμαζε νέα επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα στο Βέλγιο ή στη Γαλλία.

Έπειτα από έρευνες που έγιναν χθες στο ‘Αντερλεχτ, λαϊκό προάστιο των Βρυξελλών, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων όπλα Καλάσνικοφ καθώς και αστυνομικές στολές, για τις οποίες δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν είναι αυθεντικές η απομιμήσεις. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο εξακολουθούν να κρατούνται. Πρόκειται για τους αδελφούς Ακίμ και Χαλίντ Σαουτί, ιδιαίτερα γνωστούς εδώ και χρόνια στις βελγικές αρχές για τις σχέσεις τους με το τζιχαντιζιστικό κίνημα.

Οι βελγικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχουν και άλλα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ετοίμαζε την τρομοκρατική επίθεση, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα. Εκφράζονται φόβοι ότι τα άτομα αυτά αισθάνονται παγιδευμένα, κάτι που ενδέχεται να τα οδηγήσει σε εσπευσμένες τρομοκρατικές κινήσεις απελπισίας, όπως άλλωστε συνέβη στο Βέλγιο τον περασμένο Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης επαγρύπνησης. Σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν τα δικαστήρια της πόλης και αποκλείστηκαν οι γύρω περιοχές μετά τον εντοπισμό ενός “ύποπτου πακέτου” τη φύση του οποίου ερευνούν προς το παρόν οι αστυνομικες υπηρεσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.