ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσική ΝΟΤΑΜ «κλειδώνει» περιοχές ανατολικά της Κύπρου για εκτοξεύσεις πυραύλων στις 12 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΟ:  Ρωσική ΝΟΤΑΜ «κλειδώνει»  περιοχές ανατολικά της Κύπρου για εκτοξεύσεις πυραύλων στις 12 Ιουλίου

Περιπλέκεται σημαντικά η κατάσταση στην Ν.Α. Μεσόγειο καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με αληθινά πυρά (εκτοξεύσεις πυραύλων) αύριο ανατολικά της Κύπρου την ίδια ώρα που το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George W. Bush (CVN-77) θα βρίσκεται νοτιότερα από την συγκεκριμένη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στις 12 Ιουλίου, όπου η Ρωσία έχει προαναγγέλλει τις πυραυλικές ασκήσεις, ξεκινά και η τουρκική ναυτική άσκηση η οποία έχει αναγγελθεί με παράνομες NAVTEX εντός κομματιών της κυπριακής ΑΟΖ και με στόχο να εκφοβίσει την Κύπρο προκειμένου να απέχει από έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Είναι άγνωστο εάν οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιηθούν από σκάφη του ρωσικού Ναυτικού ή από βάσεις στις συριακές ακτές, αλλά η επιλογή της ημέρας σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Οι εκτιμήσεις διαφέρουν στο αν πρόκειται για άσκηση ή πρόκειται για εκτοξεύσεις βλημάτων cruise εναντίον στόχων της ISIS στη Συρία απο σκάφη του ρωσικού Ναυτικού που πλέουν στη Μεσόγειο. Κάποιες πηγές μιλούν για ασκήσεις, κάποιες για επικείμενη νέα επίθεση εναντίον στόχων στη Συρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.