ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

16χρονη έφυγε από τη Γερμανία και συνελήφθη στη Μοσούλη με γιλέκο αυτοκτονίας (φωτό)

16χρονη έφυγε από τη Γερμανία και συνελήφθη στη Μοσούλη με γιλέκο αυτοκτονίας (φωτό)

Πριν από ένα χρόνο περίπου η ανήλικη Linda Wenzel το έσκασε από την πόλη που ζούσε κοντά στη Δρέσδη της Γερμανίας για να καταλήξει τελικά στη Συρία, συνελήφθη στη Μοσούλη μαζί με άλλες 20 νεαρές υποστηρίκτριες του ISIS.

Η 16χρονη μαθήτρια εξαφανίστηκε πέρυσι από τη Γερμανία και ταξίδεψε από τη Φραγκφούρτη στην Τουρκία μέχρι τελικά να καταφύγει στη Συρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιο πιθανό σενάριο είναι η ανήλικη να ερωτεύτηκε κάποιο τζιχαντιστή, ο οποίος την έπεισε πρώτα να τον ακουληθήσει στη Συρία και στη συνέχεια να ενταχθεί στον ISIS.

Η Linda η οποία φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας συνελήφθη στη Μοσούλη, που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές, μαζί με άλλες είκοσι γυναίκες από την Τουρκία, τη Ρωσία και τον Καναδά.

Σύμφωνα με φίλους της κοπέλας η Linda πριν εξαφανιστεί είχε αλλάξει συμπεριφορά. Συγκεκριμένα είχε αρχίσει να μαθαίνει αραβικά και φορούσε συντηρητικά ρούχα. Μάλιστα η Linda είχε αλλάξει το όνομά της σε Mariam και πολλές φορές δημοσίευσε φωτογραφίες στο προφίλ της στο Facebook φορώντας μαντίλα.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πηγές, γράφει πως η το νεαρό κορίτσι είναι σίγουρα εκείνο που είχε εξαφανιστεί από τη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.