ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γερμανία: Σε νέο υψηλό επίπεδο το 2016 ο μεταναστευτικός πληθυσμός

Γερμανία: Σε νέο υψηλό επίπεδο το 2016 ο μεταναστευτικός πληθυσμός

Ο αριθμός των ανθρώπων με ιστορικό μετανάστευσης στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 8,5% στο επίπεδο ρεκόρ των 18,6 εκατ. το 2016, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των προσφύγων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Μόλις πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού ? 22,5% – ήταν μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς με τουλάχιστον ένα γονιό να έχει γεννηθεί χωρίς γερμανική υπηκοότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

Περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι στη Γερμανία έχουν οικογενειακούς δεσμούς με τη Μέση Ανατολή, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά σχεδόν 51% από το 2011 και περίπου 740.000 έχουν αφρικανικές ρίζες, κατά 46% περισσότεροι από το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η μεγάλη πλειονότητα του μεταναστευτικού πληθυσμού, ωστόσο, είχε δεσμούς με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.