ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αμερικανός γερουσιαστής: Ο Ν.Τραμπ είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Β.Κορέα

Αμερικανός γερουσιαστής: Ο Ν.Τραμπ είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Β.Κορέα

Κλιμακώνεται η κατάσταση μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας, με τη δεύτερη να μην είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί τη συνέχεια του πυρηνικού και βαλλιστικού της προγράμματος. Ακολούθως, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αποκάλυψε, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι έτοιμος για πόλεμο στην Κορεατική, εφόσον η Πιονγκγιάνγκ δεν σταματήσει τις προκλήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος για έναν «πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα» εάν η Πιονγκγιάνγκ «συνεχίσει τις προσπάθειες να πλήξει την Αμερική» με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε σήμερα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε: “δεν θα τους επιτρέψω να αποκτήσουν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) που θα φέρει πυρηνική κεφαλή προκειμένου να πλήξουν την Αμερική”. Βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα το κάνουν εάν πιστέψουν ότι υπάρχει μια αξιόπιστη απειλή στρατιωτικής δράσης στο τραπέζι» εξήγησε ο πολιτικός σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Υπάρχει επί τάπητος το σενάριο στρατιωτικής δράσης, που προβλέπει να καταστρέψουμε το βορειοκορεατικό πρόγραμμα και την ίδια τη Βόρεια Κορέα» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.

«Θα ξεσπάσει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα με αφορμή το βαλλιστικό της πρόγραμμα εάν συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν την Αμερική με έναν ICBM» επέμεινε ο Γκράχαμ, επικαλούμενος τις συζητήσεις του με το Ντόναλντ Τραμπ.

«Μου το είπε. Το πιστεύω» διαβεβαίωσε.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Παρασκευή στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου και υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να πλήξει την αμερικανική επικράτεια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη δυσφορία του προς την Κίνα, λέγοντας μάλιστα το Σάββατο ότι δεν θα αφήσει πλέον το Πεκίνο «να μην κάνει τίποτα» απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν ήμουν η Κίνα, θα πίστευα το ίδιο, και θα προσπαθούσα να κάνω κάτι. Μπορούμε να σταματήσουμε τη Βόρεια Κορέα, μέσω της στρατιωτικής ή της διπλωματικής οδού» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.