ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιντερπόλ: Έδωσε τα ονόματα 173 πιθανών βομβιστών αυτοκτονίας

Ιντερπόλ: Έδωσε τα ονόματα 173 πιθανών βομβιστών αυτοκτονίας

Στους καταζητούμενους μαχητές του ΙΣΙΣ συμπεριλαμβάνονται και έξι ύποπτοι από την Ευρώπη…

Η Ιντερπόλ απέστειλε κατάλογο 173 εν δυνάμει βομβιστών αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους» στις ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας. Στους καταζητούμενους συμπεριλαμβάνονται και έξι ύποπτοι από την Ευρώπη. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ένας 27χρονος από το Ζόλινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Die Welt που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γερμανός βομβιστής αυτοκτονίας ταξίδεψε το φθινόπωρο του 2012, αρχικά στην Αίγυπτο, μετά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Συρία. Στα μέσα Ιουλίου το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε -μέσω των κοινωνικών δικτύων- τον θάνατό του στη συριακή Ράκα, χωρίς να αναφέρονται οι συνθήκες του θανάτου του, κάτι τα οποίο θεωρείται ασυνήθιστο, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Στον κατάλογο της Ιντερπόλ συμπεριλαμβάνονται πέραν τούτων τα ονόματα 132 Ιρακινών υπόπτων από τη Βόρεια Αφρική, τις αραβικές χώρες του Κόλπου, το Τατζικιστάν και το Μπαγκλαντές. Ο κατάλογος βρέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Μοσούλης. Η πόλη εθεωρείτο πριν την απελευθέρωσή της ως το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αξιολόγησαν τα στοιχεία και στη συνέχεια τα διαβίβασαν στην Ιντερπόλ. Η διεθνής αστυνομία έστειλε με τη σειρά της τον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με την Welt, στις ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα υπάρχει ο φόβος ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να προσπαθήσει να στείλει κρυφά, στην Ευρώπη μαχητες του Ισλαμικού Κράτους, για να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.