ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυστραλία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική ενέργεια- Σχεδίαζαν επίθεση σε εμπορική πτήση

Αυστραλία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική ενέργεια- Σχεδίαζαν επίθεση σε εμπορική πτήση

Αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας απήγγειλαν σήμερα σε βάρος δύο ανδρών βαρύτατες κατηγορίες, όσον αφορά το σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας και τον ρόλο τους σε μια αποτραπείσα «ισλαμικής εμπνεύσεως» συνωμοσία για την κατάρριψη ενός αεροπλάνου.

Οι δύο άνδρες ήταν μεταξύ των τεσσάρων που συνελήφθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Σίδνεϊ.

Η τρομοκρατική συνωμοσία υποχρέωσε την υπηρεσία πληροφοριών της Αυστραλίας να αυξήσει σε «πιθανή απειλή» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις, λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, πριν επαναφέρει σήμερα το επίπεδο στην «ενδεχόμενη απειλή».

Σε βάρος καθενός από τους δύο άνδρες απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για «πράξεις προετοιμασίας ή σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συνωμοσίας, αλλά θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή.

Ο στόχος φαίνεται πως ήταν μια εμπορική πτήση από το Σίδνεϊ προς τον Κόλπο, είχε δηλώσει αμερικανός αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνωμοσία μπορεί να περιλάμβανε βόμβα ή δηλητηριώδες αέριο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.