ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Επιστροφή 271 τζιχαντιστών που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ISIS

Γαλλία: Επιστροφή 271 τζιχαντιστών που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του  ISIS

Στους 271 υπολογίζονται οι τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία και όλοι τους υπόκεινται σε έρευνα από τις διωκτικές αρχές, ανέφερε σε μια συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Περίπου 700 Γάλλοι υπήκοοι εκτιμάται ότι έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το Παρίσι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον επαναπατρισμό τους.

Ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη χώρα, βρίσκονται 217 ενήλικοι και 54 ανήλικοι, με κάποιους εξ αυτών να τελούν σήμερα υπό κράτηση, σημείωσε ο Κολόμπ.

Σε ερώτηση πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο Γάλλος υπουργός απάντησε πως είναι δύσκολη η επαλήθευση των πληροφοριών.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πολύ υψηλή» την απειλή επιθέσεων τζιχαντιστών, επικαλούμενος δύο περιστατικά επιθέσεων ενάντια αστυνομιών στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και επτά αποτραπείσες επιθέσεις μέχρι σήμερα αυτό το χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε, περισσότεροι από 18.500 άτομα βρίσκονται υπό ένα προληπτικό σύστημα παρακολούθησης για συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται ως ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.