ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιράν: Μαζικές συλλήψεις μελών του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Ιράν: Μαζικές συλλήψεις μελών του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν εξάρθρωσαν μια οργάνωση η οποία συνδέεται με το ISIS και φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών κέντρων στη χώρα και προσπαθούσε να κρύψει όπλα μέσα σε οικιακές συσκευές, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με πράκτορες μιας άλλης χώρας και συνολικά συνελήφθησαν 27 ύποπτοι. Η άλλη χώρα δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση του Ιουνίου, όταν βομβιστές-καμικάζι κι ένοπλοι έκαναν εφόδους στο κοινοβούλιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Η ισλαμιστική οργάνωση απείλησε να εξαπολύσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον των Ιρανών σιιτών που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας- τους οποίους οι σουνίτες φονταμενταλιστές θεωρούν αιρετικούς.

«Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να εισαγάγουν (όπλα και πυρομαχικά) στη χώρα κρύβοντάς τα σε οικιακές συσκευές», μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.

Κατά την ίδια πηγή, 10 ύποπτοι συνελήφθησαν στο εξωτερικό και άλλοι 17 μέσα στο Ιράν. Οι πέντε από τους δεκαεπτά σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις μέσα στην Ισλαμική Δημοκρατία ενώ οι υπόλοιποι 12 τους υποστήριζαν, κατά τις ίδιες πηγές.

Δεν διευκρινίστηκε ποια θρησκευτικά κέντρα αποτελούσαν στόχους.

Χθες Κυριακή, ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν δύο ανθρώπους σε συγκρούσεις με μια ομάδα εξτρεμιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου οι ανταλλαγές πυρών με ιρανικές κουρδικές ένοπλες οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ιράκ είναι συχνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο, οι ιρανικές αρχές είχαν επίσης ανακοινώσει συλλήψεις μελών μιας οργάνωσης η οποία φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ και να σχεδίαζε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και άλλες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.