ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υεμένη: Ισλαμιστές επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα σε στρατόπεδο- Δέκα οι νεκροί

Υεμένη: Ισλαμιστές επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα σε στρατόπεδο- Δέκα οι νεκροί

Τέσσερις στρατιώτες και έξι φερόμενοι ως Ισλαμιστές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο σκοτώθηκαν και άλλοι 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και ένοπλοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε ένα στρατόπεδο στη νότια Υεμένη, δήλωσε αξιωματικός των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση στοχοθέτησε άνδρες του 103ου τάγματος του στρατού.

Η αλ Κάιντα εκμεταλλεύθηκε το χάος που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Υεμένη για να προσπαθήσει να βαθύνει και να επεκτείνει τα ερείσματά της στην χώρα, όπου τα τελευταία δύο χρόνια η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, με την υποστήριξη μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, αναμετράται με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. Η ΑΚΑΧ έχει εξαπολύσει αναρίθμητες βομβιστικές και άλλες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, κυβερνητικών αξιωματούχων και κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Έγινε μια επίθεση τρομοκρατών και απετράπη», δήλωσε ο αξιωματικός σχετικά με την ενέργεια στη Τζουχέιν, στην επαρχία Αμπιάν.

Ο στρατός της Υεμένης βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας για να αναπτυχθεί στην Αμπιάν και να εκδιώξει τα μέλη της ΑΚΑΧ από την επαρχία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την περασμένη εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη, με την υποστήριξη δυνάμεων των ΗΠΑ αλλά και των ΗΑΕ, αναπτύχθηκαν στη γειτονική επαρχία Σάμπουα, όπου δρα επίσης η ΑΚΑΧ. Σύμφωνα με κατοίκους και αξιωματούχους, οι Ισλαμιστές αποσύρθηκαν σε ορεινές περιοχές χωρίς να δώσουν μάχη.

Στη Σάμπουα βρίσκονται πολλά κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, ανάμεσά τους ο τερματικός σταθμός αερίου του Μπελχάφ, ο οποίος θεωρείται η σημαντικότερη ενεργειακή εγκατάσταση της χώρας. Τον διαχειριζόταν ως το 2015 η γαλλική εταιρεία Total.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Μάρτιο 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων που διέπραξαν φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα εναντίον ενός κυβερνητικών εγκαταστάσεων στην πόλη αλ Χούτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λαχζ, επίσης στον νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.