ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σοβαρά τραυματισμένη η Ελληνίδα στο κεφάλι από το μακελειό της Βαρκελώνης – 7 ώρες χειρουργείο (φωτό, βίντεο)

Σοβαρά τραυματισμένη η Ελληνίδα στο κεφάλι από το μακελειό της Βαρκελώνης – 7 ώρες χειρουργείο (φωτό, βίντεο)

Μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη Βαρκελώνη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η γραμματέας του Έλληνα προξένου στη Βαρκελώνη Θεώνη Ζησιμοπούλου.

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κ. Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

Όπως ενημέρωσε η κ. Ζησιμοπούλου, ο πατέρας της οικογένειας ήταν εκείνος που επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, και ότι η σύζυγός του είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη ενώ αντίθετα τα παιδιά τους φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Η γυναίκα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, ενώ χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο πόδι και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή. Η κόρη της είναι ελαφρά τραυματίας, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το άλλο της παιδί, αν και η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή. Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ’ έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής διπλωματικός ακόλουθος στη Βαρκελώνη, σχετικά με τα μέλη της οικογένειας Ελλήνων που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης, η μητέρα είναι Γερμανίδα, ο πατέρας Έλληνας και τα δύο παιδιά έχουν ελληνική και γερμανική υπηκοότητα.

Από τουλάχιστον 24 χώρες οι νεκροί και τα θύματα

Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι 14 νεκροί και οι περισσότεροι από 100 τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 24 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Ελληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ Αυστραλοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον τρόμο στην Ράμπλας της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων δύο αντρών που τραυματίστηκαν από την τρελή πορεία του φονικού βαν.

Η Julie Bishop δήλωσε συγκεκριμένα ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, τρία άτομα χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ένας Αυστραλός αγνοείται. Όπως σημείωσε η ίδια κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, «οι έρευνες είναι ενδελεχείς και η συνεργασία με τις Αρχές είναι στενή, προκειμένου να φτάσουμε στα ίχνη του αγνοούμενου».

«Είκοσι έξι Γάλλοι τραυματίσθηκαν, οι ένδεκα σοβαρά» κατά τη χθεσινή επίθεση στη Βαρκελώνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο ίδιος θα μεταβεί σήμερα στη Βαρκελώνη «για να επισκεφθεί τους Γάλλους θύματα αυτής της θρασύδειλης ενέργειας και για να διαβεβαιώσει τον ισπανικό λαό και τις αρχές για την υπόστήριξη της Γαλλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.