Καπρίλς: Πρώην μέλος των ισπανικών Ειδικών Δυνάμεων ο αστυνομικός που σκότωσε τους 4 ισλαμιστές δράστες (φωτό, βίντεο)

Καπρίλς: Πρώην μέλος των ισπανικών Ειδικών Δυνάμεων ο αστυνομικός που σκότωσε τους 4 ισλαμιστές δράστες (φωτό, βίντεο)

Ο αστυνομικός που σκότωσε 4 από τους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στην Καπρίλς της Καταλονίας -το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας είναι παντρεμένος και πατέρας και είχε υπηρετήσει στη Legion, την επίλεκτη μονάδα πεζικού των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην διάρκεια της θητείας είχε εκπαιδευτεί εντατικά στη χρήση όπλων και ιδιαίτερα στη σκοποβολή.

Μετά την αποχώρησή του από το στρατό εντάχθηκε στην Μossos d’ Esquadra της καταλανικής αστυνομίας, ελπίζοντας η ζωή του να είναι πλέον πιο ήσυχη και να αντιμετωπίζει λιγότερους κινδύνους.

Ο ήρωας αστυνομικός συνήθως περιπολεί στους δρόμους της Καμπρίλς δίνοντας συμβουλές στους καταστηματάρχες, ενώ μιλά συχνά σε σχολεία για θέματα ασφάλειας.

Κανονικά δεν εργαζόταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δέχθηκε να εργαστεί υπερωρία για να συνδράμει στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά τη φονική επίθεση λίγες ώρες νωρίτερα στη Βαρκελώνη.

Την ώρα που περιπολούσε στην παραλία του παραθαλάσσιου θερέτρου, κάπου 120 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, πέντε τζιχαντιστές έφθασαν με στόχο να προκαλέσουν μακελειό. Αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με ένα μπλε Audi A3 θέρισαν αστυνομικούς στον παραλιακό δρόμο προτού πέσουν πάνω σ’ ένα μπλόκο της αστυνομίας με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ανατραπεί τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Οι τρομοκράτες, που φορούσαν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά, βγήκαν απ’ το αυτοκίνητο οπλισμένοι με μαχαίρια κι ένα τσεκούρι. Αλλά ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του και την εκπαίδευσή του, αντέδρασε αστραπιαία τραβώντας το όπλο του και σκότωσε τέσσερις από τους τζιχαντιστές σώζοντας πιθανότατα δεκάδες ζωές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Q8YR85lEsGk

Ο πέμπτος εξτρεμιστής κατάφερε να ξεφύγει και μαχαίρωσε μια γυναίκα στο σβέρκο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού.

Οι συνάδελφοί του «ήρωα» τον περιέγραψαν ως «πολύ ήσυχο, κάθε άλλο παρά “Ράμπο” των ειδικών δυνάμεων.»

Κι έκαναν λόγο για έναν πολύ ταπεινό άνθρωπο, που προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο που έπαιξε στην εξουδετέρωση των τζιχαντιστών.

Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Κάρλες Πουϊγδεμόντ, ευχαρίστησε προσωπικά τον αστυνομικό κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου εργάζεται, ενώ οι συνάδελφοί του ξέσπασαν σ’ ένα αυθόρμητο χειροκρότημα.

«Είναι ήσυχος άνθρωπος. Δεν θεωρεί ήρωα τον εαυτό του. Λέει ότι έκανε απλώς τη δουλειά του, αλλά η αλήθεια είναι ότι έσωσε πολλές ζωές», δήλωσε περήφανος ένας συνάδελφός του.

Η Legion των Ισπανικών ενόπλων Δυνάμεων συγκροτήθηκε το 1920 στα πρότυπα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, αν και τα περισσότερα μέλη της είναι ντόπιοι. Διαθέτει δύο συντάγματα με 5.000 στρατιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.