Ισπανία: Σήμερα στο δικαστήριο οι ισλαμιστες μακελάρηδες της Βαρκελώνης

Ισπανία: Σήμερα στο δικαστήριο οι ισλαμιστες μακελάρηδες της Βαρκελώνης

Τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Καταλονία, από τις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, εμφανίζονται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στη Μαδρίτη.

Οι τέσσερις αυτοί είναι οι μοναδικοί επιζήσαντες από τον 12μελή πυρήνα και μεταφέρθηκαν από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας από τους άνδρες είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ, το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι το οποίο έριξαν οι τρομοκράτες πάνω στους πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Παραδόθηκε στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος και ότι ο μικρότερος αδελφός του, ο Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών, που σκοτώθηκε στην Καμπρίλς, έκλεψε τα χαρτιά του.

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάζεται και ο Μοχάμεντ Αάλα, ο ιδιοκτήτης του Audi που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς. Ένας από τους αδελφούς του, ο Σάιντ, σκοτώθηκε και ένας δεύτερος, ο Γιούσεφ, πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο πυρήνας στην Αλκανάρ.

Ο Μοχάμεντ Χούλι Σεμλάμ συνελήφθη αφού τραυματίστηκε στην έκρηξη αυτή, ενώ ο Σάλαχ ελ Καρίμπ είναι ο ιδιοκτήτης του internet café που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες για να στέλνουν χρήματα στο Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης ο δικαστής πρόκειται να διαβάσει το κατηγορητήριο και στη συνέχεια θα τους ρωτήσει αν επιθυμούν να καταθέσουν. Αν οι κατηγορούμενοι απαντήσουν θετικά, θα τους ανακρίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το πιθανότερο είναι οι τέσσερις άνδρες να κριθούν προφυλακιστέοι για όσο διάστημα ο δικαστής συνεχίζει την έρευνα, η οποία ίσως διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια προτού μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.