ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο απ’ την Β. Κορέα – Εικονική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Γκουάμ!

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο απ’ την Β. Κορέα – Εικονική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Γκουάμ!

Με αφορμή τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα για άλλη μια φορά η Βόρεια Κορέα τραβάει το σχοινί προκαλεί με την επιθετική της ρητορική καθώς δίνει στην δημοσιότητα ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που αποτυπώνει μια εικονική επίθεση με πυραύλους κοντά στο Γκουάμ κάνοντας λόγο για «ανελέητη εκδίκηση».

Το διάρκεια περίπου τεσσάρων λεπτό βίντεο περιλαμβάνει εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ να ατενίζει ένα κατάμεστο με σταυρούς νεκροταφείο και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς σε πύρινο κλοιό και καταγράφει μια εικονική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς κατά της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί έδρα μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να ζουν με τα μάτια και τα αυτιά τους ορθάνοιχτα. Θα βασανίζονται νυχθημερόν από τους πυραύλους Hwasong-12 αγνοώντας πότε θα εκτοξευθούν. Θα τρέμουν», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

«Ευχόμαστε οι κεφαλές στις ΗΠΑ να σκεφθούν σοβαρά δυο φορές την προφανή έκβαση [ενός πολέμου]», αναφέρει ένα άλλο απόσπασμα, που συνοδεύει μια φωτογραφία του επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζέιμς Μάτις. «Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.»

Καθώς συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα, η Πιονγιάνγκ κλιμακώνει την πολεμόχαρη ρητορική της προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον να μη νομίζει ότι η Βόρεια Κορέα «θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο ανώνυμο στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να λησμονούν ποτέ ότι η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις τους «με το δάκτυλο στη σκανδάλη, έτοιμη να βρέξει φωτιά και τιμωρία ανά πάσα στιγμή», λέει το KCNA, υποστηρίζοντας ότι οι ασκήσεις κι οι επισκέψεις Αμερικανικών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Νότια Κορέα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενός «ψεύτικου πολέμου» στην κορεατική χερσόνησο.

Κι όλα αυτά ενώ η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ έδειχνε να υποχωρεί το τελευταίο διάστημα μετά το μπαράζ εκατέρωθεν απειλών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την περασμένη εβδομάδα την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναβάλει την εκτόξευση πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το Γκουάμ, αφού προηγουμένως είχε απειλήσει ότι «θα βρέξει φωτιά και οργή που όμοιά της δεν γνώρισε ο κόσμος» αν ο Βορεικορεάτης δικτάτορας συνεχίσει να απειλεί με επιθέσεις τις ΗΠΑ.

Το θερμόμετρο εκτοξεύθηκε στο κόκκινο τον Ιούλιο μετά την δοκιμαστική εκτόξευση δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από το κομμουνιστικό καθεστώς. Ο Τραμπ είπε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι μια επιλογή για να εμποδιστεί ο Κιμ να αποκτήσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζάε Ιν

Χθες ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν κάλεσε την Πιονγιάνγκ να μην χρησιμοποιήσει τις τελευταίες στρατιωτικές ασκήσεις ως πρόφαση για περαιτέρω προκλήσεις. Οι ασκήσεις «ουδόλως αποβλέπουν στο να αυξήσουν τις στρατιωτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», είπε ο Μουν σε μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.

Ο Κιμ επισκέφθηκε στις αρχές Αυγούστου ένα φυλάκιο, περίπου ένα χιλιόμετρα μακριά από τη μεθόριο με τη Νότια Κορέα, ανέφερε το Yonhap News επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ.

Βορεικορεατικό φυλάκιο στη μεθόριο με τη Νότια Κορέα

Η ηγεσία των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων θεωρεί ασυνήθιστη ενέργεια την επίσκεψη και ετοιμάζεται να αποτρέψει μια πιθανή στρατιωτική πρόκληση, είπε το Yonhap.

Οι ετήσιες ασκήσεις Ulchi-Freedom Guard προκαλούν κάθε φορά την οργισμένη αντίδραση της Βόρειας Κορέας, η οποία, στη διάρκεια των περσινών γυμνασιων, εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο και έθεσε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας το στρατό της.

Περίπου 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες μετέχουν στις φετινές ασκήσεις από 25.000 πέρυσι. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε ότι η μείωση αυτή αντανακλά την ανάγκη για λιγότερο προσωπικό και δεν έγινε λόγω της κλιμακούμενης έντασης με την Πιονγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.