Συρία: 170 άμαχοι νεκροί στη Ράκα από βομβαρδισμούς

Συρία: 170 άμαχοι νεκροί στη Ράκα από βομβαρδισμούς

Τις καταγγελίες του συριακού παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα για δεκάδες θανάτους άμαχων πολιτών στη Ράκα από βομβαρδισμούς των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους, επιβεβαιώνει με δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 170 πολίτες έχουν χάσει τητ ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από ττις βόμβες των Αμερικανών στην πολύπαθη πόλη της Συρίας, μεγάλος μέρος της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρει το συριακό παρατηρητήριο και επιβεβαιώνει το Reuters, τουλάχιστον 42 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 19 παιδιά και 12 γυναίκες, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της Δευτέρας. Όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί, την ίδια ημέρα εξολόθρευσαν 35 τζιχαντιστές στη Ράκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις διεξάγονται με μεγάλη προσοχή και πρώτιστο μέλημα να προστατευθούν οι άμαχοι πολίτες. Τα στοιχεία ωστόσο τον διαψεύδουν, ενώ μόλις πριν λίγα 24ωρα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, με αφορμή τους θανάτους στη Ράκα, καυτηρίασε τη δίχως άδεια αμερικανική δράση στη χώρα και ζήτησε, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, από τον ΟΗΕ, να παρέμβει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.