Μπόκο Χαράμ: Μετατρέπει ανήλικα κορίτσια σε «ανθρώπινες βόμβες» 

Μπόκο Χαράμ: Μετατρέπει ανήλικα κορίτσια σε «ανθρώπινες βόμβες» 

Δραματική διαπίστωση από τη Unicef για τη δράση των ακραίων ισλαμιστών στη Νιγηρία οι οποίοι μετατρέπουν ολοένα και περισσότερα παιδιά σε «ανθρώπινες βόμβες»…

Οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια, ως «ανθρώπινες βόμβες» στη βορειοανατολική Νιγηρία, προειδοποίησε σήμερα από τη Γενεύη η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διεθνής οργανισμός, ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με το σύνολο του 2016.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, 83 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές καμικάζι, μεταξύ αυτών 55 κορίτσια, πολύ συχνά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Η UNICEF καταμέτρησε επίσης 27 αγόρια κι επιπλέον ένα βρέφος το οποίο μετέφερε στην πλάτη του ένα κοριτσάκι.

Το να χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο παιδιά είναι μια «θηριωδία», επισήμανε η UNICEF εκτιμώντας ότι αυτά τα παιδιά είναι «πάνω απ’ όλα θύματα και όχι δράστες».

Η Μπόκο Χαράμ δεν έχει αναλάβει σε όλες τις περιπτώσεις την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τονίζει το Ταμείο των ΗΕ για τα Παιδιά.

Περίπου 1,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στο βορειανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, εξαιτίας της ισλαμιστικής εξέγερσης, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων από την αρχές του 2009.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξαιτίας των βιαιοπραγιών, η βορειοανατολική Νιγηρία βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού, σημειώνει η UNICEF, όπου περίπου 450.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.