ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βενεζουέλα: Ο Ν.Μαδούρο ζητά την έκδοση διεθνούς εντάλματος για την Λ.Ορτέγα- Έφυγε από τη χώρα

Βενεζουέλα: Ο Ν.Μαδούρο ζητά την έκδοση διεθνούς εντάλματος για την Λ.Ορτέγα- Έφυγε από τη χώρα

Την έκδοση από την Interpol διεθνούς εντάλματος σύλληψης της πρώην γενικής εισαγγελέα Λουίσας Ορτέγα ζητούν οι αρχές της Βενεζουέλας, η οποία διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας πως υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, σύμφωνα και με ανακοίνωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Interpol να εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση εναντίον αυτών των προσώπων, τα οποία ενέχονται σε σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Κράτους, αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ορτέγα και τον σύζυγο της, τον βουλευτή Χερμάν Φερέρ, λίγη ώρα αφότου και οι δυο τους αναχώρησαν από την Κολομβία, όπου είχαν καταφύγει, με προορισμό τη Βραζιλία. Ο Μαδούρο κατηγόρησε το ζευγάρι πως δουλεύει για τους Αμερικανούς εδώ και καιρό.

Παράλληλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Καράκας και την Ουάσινγκτον έχουν φθάσει στο απόλυτο ναδίρ.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας όσον αφορά τη σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπε ο Μαδούρο. Εξέφρασε την ευχή η σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μπορούσε να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, η σχέση ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ να μπορούσε να εξομαλυνθεί και ένας διάλογος να μπορούσε να αρχίσει. «Εσύ κι εγώ πρέπει να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, «μόνο συνομιλώντας μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε απρογραμμάτιστες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «έχουμε πολλές επιλογές όσον αφορά τη Βενεζουέλα συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής επιλογής εάν χρειάζεται».

Ο Νικολάς Μαδούρο είναι αντιμέτωπος με μια διπλή πολιτική και οικονομική κρίση και πολύμηνες, βίαιες διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 125 ανθρώπους. Η αντιπολίτευση και πολλές ξένες κυβερνήσεις τον κατηγορούν ότι επιδιώκει να καταλύσει τη δημοκρατία, πράγμα που αρνείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σημερινή του ομιλία ο Μαδούρο αναφέρθηκε επί μακρόν στις ενέργειες των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική και αλλού, υπενθυμίζοντας ιδίως τον πόλεμο στο Ιράκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.