ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέες απειλές κατά της Ισπανίας εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος – «Θα εκδικηθούμε τη σφαγή …» (βίντεο)

Νέες απειλές κατά της Ισπανίας εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος –  «Θα εκδικηθούμε τη σφαγή …» (βίντεο)

Μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, το Ισλαμικό Κράτος τολμά να δημιουργήσει νέους φόβους στη χώρα και οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Στο βίντεο εμφανίζεται για πρώτη φορά τζιχαντιστής να μιλά Ισπανικά με αραβική προφορά και να λέει ότι «με τη βοήθεια του Αλλάχ η Αλ Ανταλούς να γίνει ξανά αυτό που ήταν, μια γη του χαλιφάτου».

Ο άνδρας που αποκαλείται Αμπου Λαίς αλ Κουρντουμπί απευθύνεται στους τζιχαντιστές και τους λέει «η τζιχάντ δεν έχει σύνορα, κάντε τζιχάντ όπου μπορείτε».

Απευθύνεται, ακόμα, στους Ισπανούς Χριστιανούς λέγοντας τους «μην ξεχνάτε το αίμα μουσουλμάνων που χύσατε στην Ισπανία. Θα εκδικηθούμε τη σφαγή που τώρα κάνετε στο Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με την Ισπανική αστυνομία ο άνδρας που απευθύνει το μήνυμα τρόμου είναι ο 22χρονος Μοχάμεντ Γιασίν Αχράμ Πέρεζ που γεννήθηκε στην Κόρδοβα και ο πατέρας του φυλακίστηκε στην Ταγγέρη για εμπλοκή του με τους τζιχαντιστές.

Εκτός από τον 22χρονο στο βίντεο εμφανίζεται και ένα δεύτερο πρόσωπο, ο Αμπου Σαλμάν Αλ Ανταλούς ο οποίος έχοντας πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και έχοντας στον ώμο του κρεμασμένο ένα όπλο λέει «μακάρι ο Αλλάχ να δεχτεί τις θυσίες των αδερφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμος εναντίον σας θα διαρκέσει έως το τέλος του κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην Καμπρίλς.,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.