ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Μπάκιγχαμ, Νότιγχαμ και Βρυξέλλες (φωτό,βίντεο)

Ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Μπάκιγχαμ, Νότιγχαμ και Βρυξέλλες (φωτό,βίντεο)

Τρομοκρατικές επιθέσεις φαίνεται πως ζει για μια ακόμη φορά η Βρετανία ενώ και στις Βρυξέλλες τα μαχαίρια φαίνεται πως έχουν λόγο.

Μπάκινχαμ

H περιοχή γύρω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς άνδρας με τεράστιο σπαθί επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας κρατούσε σπαθί και κατάφερε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στον περιβάλλοντα χώρο του παλατιού.

Η αντίδραση των υπολοίπων αστυνομικών ήταν άμεση, καθώς ο δράστης εξουδετερώθηκε και συνελήφθη.

Παρ’ ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη για λόγους ασφαλείας, ενώ γίνεται έλεγχος στους γύρω δρόμους για τυχόν συνεργάτες του άνδρα που επιτέθηκε.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική αστυνομία έχει δώσει εντολή για αυξημένη προσοχή στις μονάδες της, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα χτυπήματα «μοναχικών λύκων».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ενημέρωσε επισήμως ότι έχει συλληφθεί ο δράστης και ότι έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, η ζωή των οποίων δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε. .

https://twitter.com/Yotam_R82/status/901173843439562753

Βρυξέλλες

Με μεγάλο μαχαίρι (μασέτα) επιτέθηκε άνδρας σε στρατιώτες στις Βρυξέλλες και τραυμάτισε δυο από αυτούς.

Ο ίδιος, όπως μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των στρατιωτών.

Όσον αφορά την κατάσταση των δύο στρατιωτών που τραυματίστηκαν, φαίνεται πως δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και ο δεύτερος στο χέρι.

Νότινγχαμ

Στην περιοχή του Νότιγχαμ, στο Λονδίνο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας κατάφερε να εξουδετερώσει ύποπτο πακέτο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και δύο ή τρεις μικρότερες, με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή.

Η αστυνομία έλαβε ειδοποίηση νωρίς το βράδυ για ύποπτο αντικείμενο στην περιοχή Beeston. Στο σημείο έσπευσαν τόσο η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, όσο και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, ενώ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε η περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 25 επιχειρήσεις εκκενώθηκαν από τους υπαλλήλους τους για λόγους ασφαλείας.

Στην επιχείρηση αναγνώρισης και εξουδετέρωσης συμμετείχε και το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας.

Στο σημείο παραμένουν για λόγους ασφαλείας μονάδες της αντιτρομοκρατικής.

Μάρτυρες έκαναν λόγο για φρίκη καθώς αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα καταστήματα της πόλης.

«Είναι τρομακτικό. Όταν μου είπαν να απομακρυνθώ σοκαρίστηκα. Ανησυχώ πραγματικά», είπε η 22χρονη Λάντλι Καρ.

Η αστυνομία υποστήριξε πως σημειώθηκε «σειρά από ελεγχόμενες εκρήξεις».

«Αστυνομικοί παραμένουν στην High Road του Μπίστον, μετά από αναφορές για ύποπτα πακέτα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.