ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρομοκρατική επίθεση Φιλανδία: 23 χρονών ήταν τελικά ο Ισλαμιστής δράστης

Τρομοκρατική επίθεση Φιλανδία: 23 χρονών ήταν τελικά ο Ισλαμιστής δράστης

Με ψεύτικη ταυτότητα και αίτημα για παροχή ασύλου ως ανήλικος είχε μεταβεί στη Φινλανδία ο μαροκινής καταγωγής δράστης που επιτέθηκε σε πολίτες στην πόλη Τούρκου, σκοτώνοντας δύο γυναίκες και τραυματίζοντας άλλου οκτώ ανθρώπους.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, ο δράστης ήταν 23 ετών και όχι 17, όπως είχε δηλώσει στις αρχές κατά την είσοδό του στη Φινλανδία. Ο Αμπντεραχμάν Μπουανανί, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε γεννηθεί το 1994. Στις φινλανδικές αρχές είχε παρουσιάσει μία ταυτότητα, στην οποία ανγραφόταν το όνομα Αμπντεραχμάν Μεσκάχ, με ημερομηνία γέννησης το 1998.

Ο στόχος ήταν προφανής. Να μπει στη σκανδιναβική χώρα ως «ασυνόδευτος ανήλικος» και να ενταχθεί στη σχετική λίστα, διασφαλίζοντας πιο εύκολα άσυλο.

Ο Αμπντεραχμάν αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι το κίνητρο της επίθεσης αφορούσε την τρομοκρατία. Το βίντεο που παρουσιάστηκε ωστόσο, αποτέλεσε αδιάψευστο μάρτυρα της δράσης του.

Ο 23χρονος Μαροκινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε γυναίκες, στην κεντρική πλατεία της πόλης Τούρκου, σκοτώντας δύο και τραυματίζοντας άλλες έξι, καθώς και δύο άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφθηκε μετά από διασταύρωση των στοιχείων με τις διεθνείς αρχές. Μετά την εκδήλωση της επίθεσης, η φινλανδική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επτά ατόμων, εκ των οποίων τα πέντε έχουν ήδη αφεθεί ελεύθερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.