ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πλήρες εμπάργκο καυσίμων στη Βόρεια Κορέα ζητούν οι ΗΠΑ αλλιώς προειδοποιούν για πόλεμο

Πλήρες εμπάργκο καυσίμων στη Βόρεια Κορέα ζητούν οι ΗΠΑ αλλιώς προειδοποιούν για πόλεμο

Πλήρες εμπάργκο καυσίμων προς τη Βόρεια Κορέα ζητά η Ουάσιγκτον αλλιώς η μόνη λύση που απομένει είναι ο πόλεμος. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ στα μέλη του ΣΑ ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την κρίση στην κορεατική Χερσόνησο, μια καθόλου ενθαρρυντική εξέλιξη.

Αυτό γιατί η Κίνα εμφανίζεται να μην δέχεται το αμερικανικό σχέδιο που είναι να υποβληθεί στον ΟΗΕ για την Βόρειο Κορέα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα προβάλλει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ το προτείνουν.

Η Πιονγιάνγκ εισάγει το 90% των καυσίμων της από την Κίνα, γεγονός που από μόνο του αποκαλύπτει τον κρίσιμο ρόλο του Πεκίνου στην άσκηση πίεσης προς την Βόρεια Κορέα, κάτι που όμως δεν προτίθεται να πράξει.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο η Κίνα μπορεί να «στεγνώσει» τη Βόρεια Κορέα από καύσιμα , κάτι που θα έχει επιπτώσεις πρώτα και κύρια στην κατάσταση που διαβιεί ο γενικός πληθυσμός και ύστερα στις ένοπλες της δυνάμεις, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι ΗΠΑ να ασκήσουν όλη την πίεση που μπορούν στην Κίνα.

Ακόμη και έτσι όμως, πολύ δύσκολα το Πεκίνο θα δεχθεί τη αμερικανική αυτή πρόταση.

Προς το παρόν η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΑ, παρουσιάζοντας τις πιθανές προτάσεις που θα θέσει προς συζήτηση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται για μια ακόμη εκτόξευση πυραύλου. Πιο συγκεκριμένα ο Στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε κινητή βάση πιθανότατα διηπειρωτικού βλήματος να μετακινείται προς την δυτική ακτή της χώρας, μετακίνηση η οποία υποδηλώνει ότι πιθανότατα αυτή αφορά επικείμενη δοκιμή και μάλιστα στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης της Βόρειας Κορέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.