ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Το Ισραήλ ενέκρινε άλλες 4.500 οικιστικές μονάδες στην Ιερουσαλήμ παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις του ΟΗΕ

Το Ισραήλ ενέκρινε άλλες 4.500 οικιστικές μονάδες στην Ιερουσαλήμ παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις του ΟΗΕ

Σε νέα επίδειξη δύναμης, αγνοώντας ακόμη και εκείνες τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), προχώρησε την Τρίτη η κυβέρνηση του Ισραήλ, εγκρίνοντας την κατασκευή άλλων 4.500 οικιστικών μονάδων στην Ιερουσαλήμ.

Η πολιτική αυτή έχει κατακριθεί παγκοσμίως και έχει καυτηριαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο προωθεί τη λύση των δύο κρατών (Ισραήλ-Παλαιστίνης), ώστε να σταματήσει ο πόλεμος που μαίνεται για δεκαετίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή Khalil Tafkaji, ωστόσο, η πολιτική του Τελ Αβίβ είναι ξεκάθαρη. Το Ισραήλ δεν πρόκειται να συναινέσει στη δημιουργία κράτους της Παλαιστινής με έδρα την Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική πλευρά της πόλης το 1967 και το 1980 την ανακύρηξε πρωτεύουσά του. Η διεθνής κοινότητα, ωστόσο, δεν αναγνώρισε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει κατασκευάσει 19 παράνομες οικιστικές περιοχές, για πάνω από 200.000 κατοίκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.