ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι «ξεσκέπασε» εκρηκτικά σε διαμέρισμα (φωτό, βίντεο) (upd)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι «ξεσκέπασε» εκρηκτικά σε διαμέρισμα (φωτό, βίντεο) (upd)

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών, εξαρτημάτων βόμβας και πυροκροτητών σε ένα διαμέρισμα στο Βιλζουΐφ, ένα προάστιο του Παρισιού, αναφέρουν οι AFP.

Οι τρομοκράτες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχεδίαζαν να ανατινάξουν εκκλησία.

Μετά από πληροφορίες που έδωσε ένας άνδρας που εκτελούσε εργασίες συντήρησης, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα διαμέρισμα στο προάστιο του Παρισιού και βρήκε εκρηκτικά υλικά , συμπεριλαμβανομένων των συστατικών για εκρηκτικά φτιαγμένα από TATP (τριπεροξείδιο της τριακετόνης), φιάλες υγραερίου και σύρμα, σύμφωνα με αρκετά τοπικά ΜΜΕ.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή την Παρασκευή, σύμφωνα με την AFP.

Ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ένας από τους άνδρες παραδέχτηκε πως πούλησε αλεξίσφαιρα γιλέκα σε άλλο άτομο που με την σειρά του τα έδωσε στον Sid Ahmed Ghlam.

Ο 23χρονος Αλγερινός φοιτητής Ghlam είναι ύποπτος για τη δολοφονία μιας γυναίκας τον Απρίλιο και πιθανότατα σχεδιάζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες, αναφέρει η AFP.

Η αντιτρομοκρατική περικύκλωσε το κτίριο, στη λεωφόρο Chastenet-de-Géry, γύρω στις 3 μ.μ. και άρχισε να εκκενώνει κατοίκους. «Βασίζομαι στην αστυνομία για μια «λεπτή» επιχείρηση», έγραψε ο δήμαρχος του Βιλζουΐφ στο Facebook, «ανεβάζοντας» μια φωτογραφία από τη σκηνή.

Το ΤΑΤΡ ή το τριπεροξείδιο της τριακετόνης είναι μια εκρηκτική ένωση που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας εύκολα διαθέσιμα συστατικά, όπως βερνίκι νυχιών και χλωρίνη. Μερικές φορές γνωστή ως «η μητέρα του Σατανά», χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή του 2016 στις Βρυξέλλες αλλά και του Μάντσεστερ Αρένα τον Μάιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.