ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συρία: Η «αντιπολίτευση» διαπραγματεύεται με Σεΐχηδες συνδεδεμένους με το ISIS για να λάβει «τοπική υποστήριξη» στη Ράκα

Συρία: Η «αντιπολίτευση» διαπραγματεύεται με Σεΐχηδες συνδεδεμένους με το ISIS για να λάβει «τοπική υποστήριξη» στη Ράκα

Στις 19 Αυγούστου, ο ειδικός απεσταλμένος Brett McGurk για τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της ISIS δημοσίευσε μια έκθεση φωτογραφιών που δείχνει «συναντήσεις με τους σεΐχηδες όλων των μεγάλων φυλών στην Ράκα, που δεσμεύθηκαν να καταστρέψουν το ISIS».

Πιθανότατα, η έκθεση φωτογραφιών είχε σκοπό να δείξει ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λαμβάνει την υποστήρηξη των αραβικών φυλών που ζούσαν στην Ράκα.

Ωστόσο, οι χρήστες του Twitter διαπίστωσαν ότι οι «μαχητές εναντίον του ISIS» είχαν ενταχθεί στο πλευρό του ISIS πριν από λίγο καιρό.

Η «αντιπολίτευση» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα δεδομένου ότι η περιοχή που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επεκτείνεται στις επαρχίες Ράκα και Deir Ezzor.

Το SDF παραμένει μια οντότητα που κυριαρχείται από τους Κούρδους και οι κουρδικές πολιτοφυλακές που λειτουργούν με αυτό το «σήμα» έχουν τα δικά τους συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης ενός ημι-ανεξάρτητου ή ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην περιοχή που κρατείται από το SDF. Αυτές οι ιδέες βρίσκουν λίγη υποστήριξη από τον τοπικό αραβικό πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.