Μοσούλη: Ξεκίνησαν τα αντίποινα σε όσους υποστήριξαν το ISIS- Έφοδοι σε σπίτια

Μοσούλη: Ξεκίνησαν τα αντίποινα σε όσους υποστήριξαν το ISIS- Έφοδοι σε σπίτια

Με τη Μοσούλη να βρίσκεται πλέον στα χέρια του ιρακινού στρατού και τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) να έχουν εκδιωχθεί, η πόλη διαπνέεεται επιτέλους από έναν «αέρα» ελευθερίας. Όμως, πίσω στη ρημαγμένη πόλη παραμένουν οικογένειες ισλαμιστών, που υποστήριξαν και έχουν ακόμη και μέλη τους, να πολεμούν στο πλευρό του ISIS.

Ακολούθως, έχουν ήδη ξεκινήσει αντίποινα εις βάρος όλων όσων υπήρξαν ένθερμοι ακόλουθοι του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ισλαμικού «Χαλιφάτου».

Ένοπλοι σκότωσαν την Τρίτη στην ανατολική Μοσούλη τρία μέλη μιας οικογένειας, το ένα θύμα γυναίκα, επειδή ήταν υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πηγή της ιρακινής Ασφάλειας, που μίλησε στην ιστοσελίδα Shafaq News, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι στη συνοικία Αλ Σουκάρ, στη βορειοανατολική Μοσούλη και έριξαν στο ψαχνό στην οικογένεια που βρήκαν μέσα.

Σκοτώθηκαν δύο άνδρες, μια γυναίκα και ακόμα μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γιοι της οικογένειας είναι ισλαμιστές, μέλη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο ένας γιος σκοτώθηκε σε μάχη, για τον άλλο δεν αναφέρεται στην είδηση εάν ζει και συνεχίζει να μάχεται με τους τρομοκράτες.

Και η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, γράφει το Shafaq News. Είχε ενταχθεί στη θρησκευτική αστυνομία γυναικών της οργάνωσης, την περιβόητη «Χίσμπα».

Η «Χίσμπα» συλλαμβάνει και βασανίζει τις μουσουλμάνες που παραβιάζουν τους ενδυματολογικούς κανόνες και τους τρόπους συμπεριφοράς της Σαρία, της ισλαμικής θρησκευτικής νομοθεσίας.

Οι ιρακινές Αρχές έχουν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την ανησυχία τους για αντίποινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τοπικές Αρχές της Μοσούλης έχουν προτείνει να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις οικογένειες των ισλαμιστών, όπου θα υποβληθούν σε ιδεολογική αναμόρφωση και όταν ηρεμήσουν τα πάθη θα επανενταχτούν στις κοινότητές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.