ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταρρέει ο στρατός στο Βέλγιο λόγω των περικοπών

Καταρρέει ο στρατός στο Βέλγιο λόγω των περικοπών

Όπως υποστηρίζει έκθεση αξιωματικών την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση, ο στρατός του Βελγίου “καταρρέει” λόγω των περικοπών.

Ο υπουργός Άμυνας του Βελγίου Πέτερ Ντε Κρεμ απέρριψε σήμερα μια έκθεση που είχαν συντάξει αξιωματικοί και την οποία υποστήριζαν ότι ο βελγικός στρατός βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω των περικοπών που επηρεάζουν σημαντικά τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του.

“Έχουμε ήδη ξεπεράσει το σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον επιστροφή, η συρρίκνωση του στρατού δεν μπορεί πλέον να σταματήσει” αναφέρεται στην εμπιστευτική έκθεση την οποία αποκάλυψε το φλαμανδόφωνο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι VRT.

Οι ανώνυμοι συγγραφείς της έκθεσης χαρακτηρίζουν “δραματικές” τις προοπτικές του στρατού σημειώνοντας ότι “το δυναμικό ορισμένων χερσαίων μονάδων τις ξαναφέρει πίσω στην εποχή του πολέμου της Κορέας”. Η διάρκεια ζωής των διαθέσιμων υλικών “συχνά παρατείνεται με σάλιο, κόλλα και πρόχειρες επισκευές”, καταγγέλλουν οι αξιωματικοί του γενικού επιτελείου.

Ο υπουργός Άμυνας ωστόσο απέρριψε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς. “Τα θεμέλια του στρατού είναι πιο γερά από ποτέ. Ο στρατός έχει περιοριστεί αλλά κάνει τη δουλειά του”, διαβεβαίωσε ο Ντε Κρεμ μιλώντας στο γαλλόφωνο δημόσιο κανάλι RTBF.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού συνδικάτου CGSP-Defense χαρακτήρισε “ολόσωστη” την έκθεση. “Μέσα σε δώδεκα χρόνια, χάσαμε 11.000 στρατιώτες. Έγιναν περικοπές 800 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μια τετραετία, στις οποίες θα προστεθούν άλλα 200 εκατομμύρια”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι την τελευταία δεκαετία ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας περικόπηκε κατά 22%.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Ντε Κρεμ είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τις νέες περικοπές (ύψους 150-200 εκ. ευρώ) που μελετά η κυβέρνηση στα πλαίσια του περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.