Τους 27 έφτασαν οι νεκροί από την εξέγερση σε φυλακή της Σρι Λάνκα (video)

Τους 27 έφτασαν οι νεκροί από την εξέγερση σε φυλακή της Σρι Λάνκα (video)

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της Σρι Λάνκα, τους 27 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών και τους 43 οι τραυματίες από την εξέγερση.

Κατά τις έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών, οι στρατιώτες εντόπισαν τα πτώματα έξι κρατουμένων, γεγονός που ανεβάζει στους 27 τους νεκρούς, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Νοσοκομείου στο Κολόμπο Ανίλ Ζασίνγκε είχε ενημερώσει πως οι νεκροί είναι 16 και πως οι νοσηλευόμενοι τραυματίες ανέρχονται στους 43.

«Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 13 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, τέσσερις στρατιώτες κι ένας περαστικός», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως μεταξύ των τραυματιών από σφαίρες συγκαταλέγεται και ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ουελικάντα, η οποία ξέσπασε στη διάρκεια έρευνας των κελιών για ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα που εισέρχονταν λαθραία, κατέστη αναγκαίο να επέμβει και ο στρατός. «Κάποιοι κρατούμενοι πήραν όπλα και τα χρησιμοποίησαν. Η κατάσταση είναι πλέον εξολοκλήρου υπό έλεγχο», δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Ορισμένοι από τους κρατουμένους επεχείρησαν να δραπετεύσουν και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα κατά των εξεγερμένων, δήλωσε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Κρατούμενοι είχαν ανέβει στη στέγη και πυροβολούσαν κατά των στρατιωτών και των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Σποραδικά πυρά ακούγονταν επί τουλάχιστον τρεις ώρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Οι κρατούμενοι κατέβηκαν από τη στέγη μόλις έπεσε η νύκτα και οι αρχές έκοψαν την παροχή ρεύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.