ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ευρώπη κοιμάται: Δίκτυο «υιοθετημένων» πιθανών τρομοκρατών φοβούνται οι βρετανικές Αρχές (βίντεο)

Η Ευρώπη κοιμάται: Δίκτυο «υιοθετημένων» πιθανών τρομοκρατών φοβούνται οι βρετανικές Αρχές (βίντεο)

Γνώριμος των βρετανικών Αρχών ήταν ο 18χρονος Ιρακινός «πρόσφυγας» που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου και είχε «στοχοποιηθεί» από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγους μήνες πριν προκαλέσει το αιματηρό κτύπημα στο μετρό του Λονδίνου με τον εμπρηστικό κουβά.

Ο φόβος των Αρχών πλέον εστιάζει στο γεγονός ότι ο 18χρονος ήταν υιοθετημένος από ζευγάρι Βρετανών και σαν αυτόν υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι υιοθετημένοι, προερχόμενοι από χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία, οι οποίοι είναι άνωστο αν έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και εάν επηρεάζονται θετικά από το νέο τους περιβάλλον

Θεωρούν επίσης ότι ο 18χρονος δεν έδρασε μόνος του αλλά είχε την ανάλογη υποκίνηση.

Οι θετοί του γονείς του δεν είχαν κανέναν απολύτως έλεγχο στην συμπεριφορά του και πριν από μερικούς μήνες το δημοτικό συμβούλιο του Σάρει, το οποίο και είχε αναθέσει τη φροντίδα του νεαρού ορφανού στο ζευγάρι των ηλικιωμένων Βρετανών Πένι και Ρόναλντ Τζόουνς, τον ανέφερε στην κρατική υπηρεσία Prevent, που αποβλέπει στην αποριζοσπαστικοποίηση πιθανών εξτρεμιστών.

Δηλαδή άπαντες τον θεωρούσαν ως πιθανό τρομοκράτη!

Και όμως παρότι όλοι ήξεραν ο συγκεκριμένος κατάφερε να προχωρήσει τον σχεδιασμό του και να τραυματίσει 30 ανθρώπους. Το ότι δεν υπήρξε νεκρός ήταν απλώς ένα θαύμα.

Τι ακριβώς γνώριζαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας για τον ύποπτο; Την επομένη της επίθεσης το Ντόναλντ Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τον 18χρονο Ιρακινό και τελικά είχε απόλυτο δίκιο

Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο, που εξασφάλισε το ITV News, δείχνει τον νεαρό να κάνει ποδήλατο λίγες μέρες πριν την επίθεση κοντά στο σπίτι της οικογένειας που τον περιμάζεψε.

Και τις τρεις φορές που περνά μπροστά από κάμερα ασφαλείας φορά το ίδιο κόκκινο καπέλο.

Ένα τέτοιο καπέλο φορά και ο ντυμένος στα γκρι άνδρας που κουβαλά μια τσάντα από τα Lidl στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα έξω από πιτσαρία, σε απόσταση λίγων λεπτών από το σπίτι των θετών γονιών του υπόπτου, στο οποίο μεγάλωσε.

Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο Πάρσονς Γκριν ήταν μέσα σε μία ίδια ισοθερμική τσάντα. Εκτιμάται, γράφει ο Guardian, ότι ο άνδρας πέρασε από εκεί καθ΄οδόν για τον σταθμό του Σανμπουρι, λίγο μετά τις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, περίπου 80 λεπτά πριν από την έκρηξη στο Πάρσονς Γκριν.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων Λονδρέζων που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του 18χρονου και του άλλου υπόπτου, του ηλικίας 21 ετών Σύρου Γιάχια Φαρούκ, είναι τόσο συντετριμμένοι που αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν ποτέ ξανά νεαρά παιδιά. Η αστυνομία ερευνά και άλλα θετά παιδιά για πιθανές διασυνδέσεις με τους δύο υπόπτους καθώς συνηθίζεται πάρα πολύ στην Βρετανία να υιοθετούνται μουσουλμανόπαιδες απο Συρία και Ιράκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.