ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Έξι επιπλέον Κούρδοι πολιτικοί συμμετέχουν στην απεργία πείνας

Τουρκία: Έξι επιπλέον Κούρδοι πολιτικοί συμμετέχουν στην απεργία πείνας

Στην απεργία πείνας που κάνουν περίπου 700 Κούρδοι κρατούμενοι εδώ και 60 ημέρες, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν έξι Κούρδοι πολιτικοί, με αίτημα να επιτραπεί στον κρατούμενο ιστορικό ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν να έχει πρόσβαση στους συνηγόρους του.

Ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ, δήμαρχος της πόλη Ντιγιάμπακιρ η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι έχει σταματήσει να δέχεται τροφή. Πέντε Κούρδοι, μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου -ο Σιρί Σουρέγια Οντέρ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Γκουλτάν Κισανάκ, η Αϊσέλ Τουγκλούκ, ο Αντίλ Κουρτ και η Σαμπαχάτ Τουντσέλ-έχουν επίσης αρχίσει απεργία πείνας.

Περίπου 700 κούρδοι κρατούμενοι σε δεκάδες τουρκικές φυλακές αρνούνται να τραφούν σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει περισσότερα δικαιώματα στην κουρδική μειονότητα και να προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον Οτζαλάν.

Βασικό αίτημα των κούρδων κρατούμενων είναι να έχει πρόσβαση ο Οτζαλάν, ο οποίος κρατείται στη φυλακή στο νησί Ιμραλί όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, πρόσβαση σε δικηγόρους έπειτα από 15 μήνες στη διάρκεια των οποίων δεν του είχε επιτραπεί η επικοινωνία με τους συνηγόρους του.

Οι απεργοί δέχονται να λαμβάνουν νερό με ζάχαρη και βιταμίνες προκειμένου να παρατείνουν τη ζωή και τη διαμαρτυρία τους για εβδομάδες, όμως ο τουρκικός ιατρικός σύλλογος έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρξουν θάνατοι έπειτα από 60 ημέρες χωρίς τροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.