Μαύρη θάλασσα: Πνίγηκαν 15 μετανάστες από βύθιση αλιευτικού

Μαύρη θάλασσα: Πνίγηκαν 15 μετανάστες από βύθιση αλιευτικού

Δεκαπέντε άνθρωποι πνίγηκαν και περίπου άλλοι τόσοι αγνοούνται, μετά τη βύθιση ενός αλιευτικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες από τη θάλασσα του Μαρμαρά, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό λιμενικό και μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σαράντα μετανάστες σώθηκαν, όμως οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα, με σκοπό να εντοπιστούν οι 13-15 άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά του δήμου Κέφκεν, της επαρχίας Κοτσαέλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η περιοχή βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Μια έγκυος γυναίκα που διασώθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά έχασε το μωρό της, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Μεμέτ Ουνάλ, τοπικός αξιωματούχος στην κοντινή πόλη Καντίρα, δήλωσε ότι το σκάφος πιστεύεται ότι μετέφερε 70 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Ιρακινοί.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές από τα ΜΜΕ, οι μετανάστες είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο, από λιμάνι της επαρχίας Ζονγκουλντάκ, της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται πιο ανατολικά και είχαν ως στόχο να περάσουν στη Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βάρκα φέρεται να έχει βυθιστεί λόγω κακοκαιρίας. Η Δυτική Τουρκία και η Μαύρη Θάλασσα είχαν πληγεί από μια δυνατή καταιγίδα και βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.