ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά του το Αμμάν, προκειμένου να ανακόψει την αυξανόμενη ροή των ισλαμιστών προς τη Συρία, τη στιγμή που ένας ιορδανός ισλαμιστής μαχητής σκοτώθηκε από τις συριακές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ισλαμική ομάδα της Ιορδανίας, ο 37χρονος Αμάντ αλ-Νατούρ, σκοτώθηκε ενώ μαχόταν στα περίχωρα της πόλης Νταράα, στα νότια της Συρίας. Ο θάνατός του αύξησε σε 14 τον επιβεβαιωμένο αριθμό ιορδανών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία το τελευταίο διάστημα.

Πηγές ασφαλείας στην Ιορδανία αναφέρουν ότι το Αμμάν έχει αυξήσει τις περιπολίες στα σύνορα, για να σταματήσει τη ροή προς τη Συρία, ιορδανών και ξένων ισλαμιστών μαχητών. Από τα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία υπολογίζεται ότι έχουν περάσει 300 τζιχαντιστές στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών.

Η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν υπήκοοι της Ιορδανίας, αλλά υπήρξαν επίσης Παλαιστίνιοι, Λίβυοι και μαχητές από την Υεμένη. Το Αμμάν αναφέρει ότι η ροή των ισλαμιστών μαχητών προς τη Συρία αντιπροσωπεύει μια «άμεση απειλή» για την εθνική ασφάλεια της Ιορδανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.