ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Μπαρζάνι μέσω διαγγέλματος: «Οι Κούρδοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας»

Μ.Μπαρζάνι μέσω διαγγέλματος: «Οι Κούρδοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας»

Ο Μασούντ Μπαρζάνι ανακοίνωσε μέσω τηλεόρασης ότι οι Κούρδοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Η δήλωση του ηγέτη των Κούρδων έγινε εν μέσω αντιδράσεων από Τουρκία και Ιράν.

Οι Κούρδοι, που διαβιώνουν σε μία ημιαυτόνομη περιοχή εντός της ιρακινής επικράτειας από το 2003, θεωρούν το δημοψήφισμα της Δευτέρας ως ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την πραγματοποίηση του ονείρου τους, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν Κούρδοι από κάθε σημείο του Ιράκ.

Ο Μασούντ Μπαρζάνι, σε διάγγελμά του μέσω τηλεόρασης, ανακοίνωσε ότι κέρδισε το «ναι» και κάλεσε την κυβέρνηση της Βαγδάτης να ξεκινήσει μαζί του έναν «σοβαρό διάλογο». Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ιρακινό κοινοβούλιο απαγόρευσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει το αποτέλεσμά του. Απείλησε δε με κυρώσεις την ημιαυτόνομη περιοχή των Κούρδων.

«Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά είμαστε σε θέση να τις ξεπεράσουμε. Καλώ τις διεθνείς δυνάμεις να αποδεχθούν και να σεβαστούν την ψήφο εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Μπαρζάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η αποδοχή του «Ναι» ήταν πιθανό να ξεπεράσει το 90% των ψήφων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν και να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.