Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Θα καταβάλουμε προσπάθεια για την διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Θα καταβάλουμε προσπάθεια για την διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, μετά τις διαβουλεύσεις που είχαν Ρώσοι αξιωματούχοι με την επικεφαλής του τμήματος Βορείου Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χουί, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να καταβάλλει από κοινού με την Πιονγιάνγκ προσπάθειες για την διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο με διπλωματικά μέσα.

Η απεσταλμένη της Βόρειας Κορέας είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Μορκγούλοφ και τον εντεταλμένο για ειδικές υποθέσεις πρέσβη Όλεγκ Μπουρμπίστροφ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «από ρωσικής πλευράς επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Μόσχας να αναζητηθούν από κοινού με την Πιονγιάγκ, τρόποι διευθέτησης των προβλημάτων της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, και μάλιστα το πλαίσιο της προώθησης του ρωσο-κινεζικού οδικού χάρτη διευθέτησης της κρίσης».

Οι συνομιλίες με τους Βορειοκορεάτες διπλωμάτες διήρκεσαν τέσσερις ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρωσο-κινεζικός οδικός χάρτης διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο προβλέπει να σταματήσουν, η Βόρεια Κορέα τις δοκιμές πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.