ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ανεξαρτησία ζήτησε ο Καταλανός ηγέτης – Κινήσεις για τον έλεγχο των αεροδρομίων!

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ανεξαρτησία ζήτησε ο Καταλανός ηγέτης – Κινήσεις για τον έλεγχο των αεροδρομίων!

Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Carles Puigdemont ζήτησε πριν από λίγο από το τοπικό κοινοβούλιο την εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ανακηρύσσοντας την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Ο Καταλανός ηγέτης τόνισε ότι η περιοχή της Καταλονίας κέρδισε το δικαίωμα για ανεξαρτησία μετά το αιματηρό δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως είπε, «η πόρτα άνοιξε για μια μονομερή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας».

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε ένα ανεξάρτητο κράτος με δημοκρατική μορφή», τόνισε ο Puigdemont σε τηλεοπτική συνέντευξη συνοδευόμενος και από άλλους ανώτατους Καταλανούς ηγέτες.

https://twitter.com/CatalansForYes/status/914590783998701568

https://twitter.com/BreakingNLive/status/914592826918363142

https://twitter.com/BreakingNLive/status/914594353875685376

https://twitter.com/BreakingNLive/status/914594353875685376

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλανικές δυνάμεις ασφάλειας κινούνται για τον έλεγχο των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας πρόκειται να γίνει στις 3 Οκτωβρίου.

Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία. Με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δυνάμεις της Καταλονίας θα καταλάβουν αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κέντρα τηλεπικοινωνιών κτλ, ενώ την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.