ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντ.Τραμπ: «Ο λαός του Ιράν να πάρει πίσω τη χώρα του – Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες να αποκτήσουν πυρηνικά»

Ντ.Τραμπ: «Ο λαός του Ιράν να πάρει πίσω τη χώρα του – Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες να αποκτήσουν πυρηνικά»

Σε τροχιά σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες οδεύουν πλέον ΗΠΑ και Ιράν μετά τις σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την μη επικύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, αλλά και την επιβολή νέων κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν εξαιρετικά σκληρός και δριμύς στις δηλώσεις του, λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ενώ αναφερόμενος στο ιρανικό καθεστώς το αποκάλεσε ως «δικτατορία» καλώντας παράλληλα το λαό του Ιράν περίπου σε εξέγερση για να διεκδικήσει τη χώρα του πίσω, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες του Ιράν έχουν πληρώσει ένα βαρύ τίμημα από την βία και τον εξτρεμισμό τω ηγετών του. Ο ιρανικός λαός επιθυμεί να διεκδικήσει πίσω την πατρίδα του και την μεγάλη της ιστορία, τον πολιτισμό της τη συνεργασία της με τα γειτονικά της κράτη.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα που λάβαμε κατά της ιρανικής δικτατορίας θα αναγκάσουν την κυβέρνηση της χώρας αυτής να επανεκτιμήσει την πορεία της προς τον τρόμο σε βάρος του ίδιου της του λαού», είπε μεταξύ άλλων οΤραμπ.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ηγέτης κατήγγειλε τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο.

“Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα” τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ επιτέθηκε κατά της ιρανικής ηγεσίας χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις:

«Το Ιράν κάτω από τον έλεγχο ενός φανατικού καθεστώτος το οποίο άρπαξε την εξουσία το 1979 αναγκάζοντας τον περήφανο ιρανικό λαό να υποταχθεί σε αυτό.

Αυτό το εξτρεμιστικό καθεστώς επέδραμε στον πλούτο ενός έθνους που είναι το παλαιότερο και πιο ζωντανό στην περιοχή για να φέρει την καταστροφή και το χάος.

Ξεκινώντας από το 1979 πράκτορες του ιρανικού καθεστώτος πραγματοποίησαν εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους της.

Η φιλοιρανική οργάνωση της Χεζμπολάχ πραγματοποίησε τρομοκρατική απόθεση στην πρεσβεία μας στο Λίβανο το1983 και ξανά το 1084.

Ακόμη μια επίθεση υποκινούμενη από το Ιράν σκότωσε 241 Πεζοναύτες στην Βυρηττό το 1983.

Το 1996 το καθεστώς αυτό διέταξε ακόμη μια επίθεση εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης στη Σαουδική Αραβία σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 Αμερικανούς (…)

Αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος στόχος του ιρανικού καθεστώτος. Το καθεστώς καταπιέζει βίαια τα δικαιώματα των δικών του πολιτών, πυροβολεί εν ψυχρώ άοπλους φοιτητές που διαδήλωναν κατά τη διάρκεια της πράσινης επανάστασης» είπε ο Τραμπ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αμερικανός πρόεδρος και αναφερόμενος στο ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ιράκ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα προανήγγειλε κυρώσεις κατά του παραστρατιωτικού σώματος των «Φρουρών της Επανάστασης» λέγοντας πως πρόκειται για το προσωπικό διαφθαρμένο στρατιωτικό σώμα και τρομοκρατική δύναμη της ηγεσίας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.