ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Οργή» από Ρωσία – Ο ΟΗΕ αρνείται να λάβει δείγματα από βάση που επικαλείται πως χρησιμοποιήθηκε για… επίθεση με σαρίν

«Οργή» από Ρωσία – Ο ΟΗΕ αρνείται να λάβει δείγματα από βάση που επικαλείται πως χρησιμοποιήθηκε για… επίθεση με σαρίν

Για ακόμη μία φορά γίνεται αντιληπτός ο διαβλητός και «σκοτεινός» ρόλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που αρνείται κατηγορηματικά να διεξάγει -ουσιαστική- έρευνα με συλλογή δειγμάτων από την «ύποπτη» βάση, που σύμφωνα με τις δικές του αυτόκλητες καταγγελίες χρησιμοποιήθηκε για την εξαπόλυση επιθέσεων με χημικό σαρίν εναντίον «μετριοπαθών» ισλαμιστών.

Στην εν λόγω επίθεση στην Χαν Σεϊχούν, μια μικρή πόλη που ελέγχεται από Σύρους αντάρτες και ισλαμιστές έχασαν τη ζωή τους 83 άνθρωποι σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ανάμεσά τους, ήταν περισσότερα από 30 παιδιά, όπως είχε αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίσκεψη των ειδικών του ΟΗΕ στη βάση αλ Σαϊράτ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης που συντάσσουν και η οποία θα παραδοθεί στις 26 Οκτωβρίου. Σε αυτή αναμένεται να αποδώσουν την ευθύνη για την επίθεση στον στρατό της Συρίας.

Τέσσερις εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τη βάση, μίλησαν με στρατιωτικό προσωπικό, εξέτασαν τα σχέδια πτήσης, «όμως δεν πήραν δείγματα», κατήγγειλε στη διάρκεια συνεδρίασης του ΟΗΕ ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ.

«Μια σοβαρή έρευνα είναι απλώς αδύνατη χωρίς τη συλλογή δειγμάτων», τόνισε, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Ουλιάνοφ, το σαρίν που εντοπίστηκε στη Χαν Σεϊχούν προήλθε από την έκρηξη ενός όλμου στο έδαφος και όχι από μια αεροπορική επιδρομή του συριακού στρατού.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στις 4 Απριλίου εναντίον της Χαν Σεϊχούν από τη βάση αλ Σαϊράτ. Η κυβέρνηση της Συρίας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η υπηρεσία εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τις ρωσικές καταγγελίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.