ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τελεσίγραφο ΗΠΑ προς Τουρκία: «Διακόπτουμε κάθε στρατιωτική βοήθεια εάν συνεχίσετε τις απειλές κατά των Κούρδων»!

Τελεσίγραφο ΗΠΑ προς Τουρκία: «Διακόπτουμε κάθε στρατιωτική βοήθεια εάν συνεχίσετε τις απειλές κατά των Κούρδων»!

Έτοιμες οι ΗΠΑ να αναστείλουν κάθε στρατιωτική βοήθεια προς την Τουρκία, εάν η τελευταία συνεχίσει να απειλεί τους Κούρδους του βορείου Ιράκ αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Tύπου.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως η Ουάσιγκτον έχει στείλει ήδη επιστολή στην Άγκυρα, όπου την προειδοποιεί για διακοπή κάθε στρατιωτικής ή άλλης βοήθειας εάν συνεχίσει να απειλεί το βόρειο Κουρδιστάν με στρατιωτική επέμβαση ή οικονομικές κυρώσεις.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε Άγκυρα και Βαγδάτη, ότι οι προσπάθειες που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους του Ιράκ τις φέρνει πιο κοντά στο Ιράν.

Η ευθεία αυτή προειδοποίηση των ΗΠΑ ήρθε μετά τις αντιδράσεις Τουρκίας, Ιράκ και Ιράν κατόπιν του κουρδικού δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία.

Οι αντιδράσεις, μέχρι στιγμής, κυμαίνονται στη λήψη οικονομικών κυρώσεων κατά των Κουρδών του Βορείου Ιράκ, αλλά καμία από τις τρεις χώρες, δεν έχει αποκλείσει και την στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, εάν οι Κούρδοι κάνουν πράξη τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ΗΠΑ και Γαλλία, συζητούν για τις κυρώσεις της Τουρκίας κατά του κουρδικού λαού και μάλσιτα έχου δεσμευθεί να τις αποτρέψουν!

Η εφημερίδα, μάλιστα, Αλ Βατάν, προτείνει ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία θα πρέπει να στείλουν δυνάμεις στο Κιρκούκ για να προλάβουν τα χειρότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι γεγονός ότι μετά το δημοψήφισμα στην κουρδική περιοχή του Ιράκ, παρουσιάσθηκε μια προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσιγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.