Ως «εγγύηση» της εθνικής της κυριαρχίας εκλαμβάνει η Β.Κορέα την κατοχή πυρηνικών – Επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων

Ως «εγγύηση» της εθνικής της κυριαρχίας εκλαμβάνει η Β.Κορέα την κατοχή πυρηνικών – Επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων

Την άποψη της Βορείου Κορέας σχετικά με την ανάγκη να έχει στη διάθεση της όπλα «μαζικής καταστροφής», όπως πυρηνικές κεφαλές και βόμβες υδρογόνου, ώστε να διασφαλίσει την επιβίωση της, γνωστοποίησε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Οι δηλώσεις της έλαβαν χώρα μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον αναπληρωτή της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας Αν Ντον Τσχουν, στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ματβιένκο, αναφερόμενη στα στρατιωτικά γυμνάσια που γίνονται στην Κορεατική Χερσόνησο με την συμμετοχή των ΗΠΑ, είπε ότι «εντείνουν την αντιπαράθεση» και εκλαμβάνονται από την Βόρεια Κορέα ως απειλή για την ύπαρξη της. Και αφού αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» Ρωσίας–Κίνας, που συνιστά την κοινή πρόταση των δύο χωρών για την επίλυση της κρίσης, η Βαλεντίνα Ματβιένκο τόνισε ότι «κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, κάποιος πρέπει ψύχραιμα να αντιληφθεί τι θα συμβεί παραπέρα» και πώς «να μην εκφοβίζει την Βόρεια Κορέα». Τόνισε ότι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για την επανέναρξη του διαλόγου , με την συμμετοχή των έξι και πως αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της διεθνούς κοινότητας.

Στο μεταξύ νωρίτερα ό Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υπογράψει σχετικό διάταγμα που αφορούσε την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας. Η απόφαση μεταξύ άλλων απαριθμεί τα προϊόντα, τεχνολογίες και υλικά τα οποία απαγορεύεται να εξαχθούν στην Βόρεια Κορέα.

Στο μεταξύ των Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις στην Πιονγιάνγκ σε σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα το οποίο συνιστά «απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα», ενέκρινε μια σειρά κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, απαγορεύοντας τις πωλήσεις πετρελαίου και πετρελαιοειδών στην Πιονγκγιάνκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πεκίνο από την πλευρά του, όπως μετέδωσε την Κυριακή το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο πηγές στην κινεζική πρωτεύουσα, με διάταγμα που εξέδωσε η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει στα κινεζικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν ακριβείς πληροφορίες που αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με το πυρηνικό και πυραυλικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας. Το διάταγμα προσβλέπει να αποτραπεί η ούτως ή άλλως μεγάλη ένταση στις σχέσεις με την Βόρειο Κορέα και να αποφευχθεί η κλιμάκωση πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που αρχίζει τις εργασίες του την Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.