ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σομαλία: Νέα επίθεση με παγιδευμένο όχημα από ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ – Τουλάχιστον 2 νεκροί

Σομαλία: Νέα επίθεση με παγιδευμένο όχημα από ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ – Τουλάχιστον 2 νεκροί

Τέλος δεν φαίνεται να έχουν οι επιθέσεις ισλαμιστών στη Σομαλία, αφού χθες, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνηο ανατινάχθηκε σε χωριό πλησίον της πρωτεύουσας, ενώ οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο χωριό Μαρκάζ, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μογκαντίσου, δήλωσε ο αστυνόμος Α΄ Νουρ Αλί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και διευκρίνισε πως δεν εστάλησαν αστυνομικοί στην περιοχή διότι σε αυτήν «κατοικούν ακραιφνείς ισλαμιστές».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, που έδωσε το όνομα Άχμεντ, δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ότι είδε δύο πτώματα. «Το αυτοκίνητο καταστράφηκε και τα πτώματα κόπηκαν στα δύο», ανέφερε. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η κυβέρνηση της Σομαλίας ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης του περασμένου Σαββατοκύριακου στην πρωτεύουσα της χώρας αυξήθηκε στους 358 νεκρούς και τους 228 τραυματίες, σύμφωνα με το κρατικό σομαλικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλέστηκε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Οι αρχές απέδωσαν την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο ένα φορτηγό όσο κι ένα αυτοκίνητο που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ανατινάχθηκαν πρόωρα, μέσα στην πόλη, το πρώτο μπροστά σε ξενοδοχείο σε πολυσύχναστη συνοικία της σομαλικής πρωτεύουσας και το δεύτερο σε μια άλλη συνοικία, σύμφωνα με τις αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.