ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκθεση-βόμβα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων βλέπει διάλυση της Ε.Ε. και δημιουργία νέου «Ανατολικού μπλοκ»

Έκθεση-βόμβα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων βλέπει διάλυση της Ε.Ε. και δημιουργία νέου «Ανατολικού μπλοκ»

Μια απόρρητη έκθεση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων η οποία διέρρευσε στο διαδίκτυο για το πώς θα είναι η Ευρώπη το 2040 ανατρέπει τα πάντα αναφορικά με την ευρωπαϊκή μελλοντική ασφάλεια.

Αυτό που η έκθεση χαρακτηρίζει ως το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι πως η Ε.Ε. θα διαλυθεί πρακτικά εις τα εξ ων συνετέθη μέσα από συγκρούσεις και μια μερίδα κρατών θα ενταχθούν σε μια νέα Ένωση της οποίας θα ηγείται η Ρωσία.

Το έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του γερμανικού περιοδικού Spiegel ρίχνει φως στις ανησυχίες του Βερολίνου σχετικά με την διάλυση της Ε.Ε. ένα σενάριο το οποίο φαντάζει ως «εφιάλτης» για αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως αναφέρει το ρωσικό RT.

Στην 102 σελίδων έκθεση που τιτλοφορείται ως «Στρατηγική προοπτική 2040» περιγράφονται 6 σενάρια αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Αυτά ποικίλουν από μια μελλοντική σύγκρουση Ανατολής-Δύσης, σε ευρωπαϊκό έδαφος. στην οποία κάποια έθνη θα ταχθούν με το πλευρό της Ρωσίας, έως μια Ευρώπη απόλυτα «πολυπολιτισμική» στην οποία και πάλι κάποιες χώρες αποφασίζουν να υιοθετήσουν το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο της Ρωσίας αντιδρώντας στις νόρμες και τους κανόνες των Βρυξελλών.

Ένα τέτοιο σενάριο με τίτλο «Η ΕΕ σε διάλυση και η Γερμανία σε θέση αντίδρασης» βλέπει μια ευρωπαϊκή ήπειρο να υποφέρει από αποσταθεροποίηση για δεκαετίες, οικονομική και κοινωνική. Επίσης περιγράφει την αποχώρηση αρκετών χωρών μεταξύ αυτών και της Βρετανίας. Στην τελευταία του παράγραφο αναφέρει:

«Η έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για διεύρυνση και όλο αι περισσότερα κράτη επιλέγουν την αποχώρηση αφού έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς» και συνεχίζει:

«Μια διαρκώς αυξανόμενη αστάθεια, μερικές φορές χαοτική και επιρρεπής στις συγκρούσεις πρόκειται να αλλάξει δραματικά το περιβάλλον ασφάλειας σε Ευρώπη και Γερμανία».

Σε άλλο σενάριο με τίτλο «Δύση εναντίον Ανατολής», η έκθεση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας της προσχώρησης αρκετών κρατών στον «Ανατολικό μπλοκ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θυμίζοντας εποχές «ψυχρού πολέμου».

Στο σενάριο με τίτλο «Πολυπολιτισμός» προβλέπει την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρώπη την ώρα που πολλά κράτη βλέπουν την Ρωσία ως απάντηση στα κοινωνικά και οικονομικά ροβολήματα υιοθετώντας το οικονομικό μοντέλο του «κρατικού καπιταλισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Russ_Warrior/status/927927859590639619

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.