Γερμανία: Μαχαιρώθηκε δήμαρχος σε τουρκικό εστιατόριο για την πολιτική του προς τους πρόσφυγες

Γερμανία: Μαχαιρώθηκε δήμαρχος σε τουρκικό εστιατόριο για την πολιτική του προς τους πρόσφυγες

Επίθεση με μαχαίρι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αντρέας Χολστάιν (CDU).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, o κ. Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό ταχυφαγείο της πόλης, όπου μόλις είχε παραγγείλει φαγητό. Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν και τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος. Κατόπιν του είπε φωνάζοντας ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε για την συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή. Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη την χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο 56χρονος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά το τραύμα που κατάφερε στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο και έπειτα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.