ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα- Μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ» (upd2)

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα- Μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ»  (upd2)

(Ανανέωση 22:10) Ένας ήταν τελικά ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Αυτό επιβεβαιώθηκε απο το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού το οποίο αρχικά είχε αναφέρει ότι είχαν εντοπιστεί τρία βλήματα, αλλά τελικά επρόκειτο για τα τρία τμήματα του πυραύλου. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο πύραυλος ήταν διηπειρωτικός και πέταξε για περίπου 1000 χλμ. πριν καταπέσει στην ιαπωνική Θάλασσα.

Το νοτιοκορεατικό γενικό Επιτελείο ανέφερε απο την πλευρά του ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 4500 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 960 χλμ. πριν καταπέσει.

Για σύγκριση το ύψος που βρίσκεται ο διεθνής διαστημικός σταθμός είναι τα 408 χλμ.! Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της αμερικανικής επικράτειας βρίσκεται πλέον υπό την απειλή του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου.

Η πτήση του πυραύλου η οποία διήρκεσε 50 λεπτά και το απόγειο της τροχιάς του υποδεικνύει ότι δοκιμάστηκε ο μεγαλύτερος πύραυλος που διαθέτει ο Βόρεια Κορέα ένας Hwasong-14 ή HS-14 με εκτιμώμενη εμβέλεια 13.500 χλμ.

Η εμβέλεια του HS-14 (KN-20 για ΝΑΤΟ)

https://twitter.com/StratSentinel/status/935604679458861056

——————————————————————————————————————————–

(Ανανέωση 21:57) Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα αντί για ένα όπως θεωρείτο αρχικά, σύμφωνα με δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων. Απο τους τρεις πυραύλους ένας έπεσε εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ ενώ είναι άγνωστο που βρίσκονται οι υπόλοιποι δύο.

Υπάρχει πάντως και η περίπτωση να πρόκειται για πύραυλο τριών σταδίων ο οποίος διαχωρίστηκε στη συνέχεια και τα ιαπωνικά ραντάρ να ανέφεραν την ύπαρξη έτσι την ύπαρξη τριών βλημάτων.

————————————————————————————————————————————–

Σε νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτόξευσης στο Pyongsong στο νότιο τμήμα της χώρας έχοντας κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως ο βορειοκορεατικός πύραυλος έπεσε στην θάλασσα της Ιαπωνίας και εντός της ΑΟΖ της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προχώρησε σε τρεις εκτοξεύσεις πυραύλων ένας εκ των οποίων έπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ

https://twitter.com/zerohedge/status/935577249780203521

https://twitter.com/News_Executive/status/935575021946396679

https://twitter.com/zerohedge/status/935574739699032065

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.