Εσθονία: Νέα πρόταση για σχέδιο κατανομής των παράνομων μεταναστών στα κράτη-μέλη

Εσθονία: Νέα πρόταση για σχέδιο κατανομής των παράνομων μεταναστών στα κράτη-μέλη

Μια νέα πρόταση για δημιουργία ενός πιο δίκαιου σχεδίου κατανομής των παράνομων μεταναστών, ρίχνει στο… τραπέζι η εσθονική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Στόχος είναι η υπέρβαση των διαφωνιών ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το πώς πρέπει να γίνεται η κατανομή των αιτούντων άσυλο.

Η Εσθονία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε το συμβιβαστικό σχέδιο στη διάρκεια μιας συνάντησης εθνικών αντιπροσώπων, ελπίζοντας να ικανοποιήσει χώρες όπως η Ιταλία, που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος των αφίξεων από τη Μεσόγειο, με τις ανατολικές χώρες να αντιτίθενται σφόδρα στην υποδοχή παράνομων μεταναστών.

Βάσει του εσθονικού σχεδίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθορίσει το «δίκαιο τμήμα» των αιτούντων άσυλο που θα αναμένεται να λάβει η κάθε χώρα εντός των συνόρων της — και που θα βασίζεται κυρίως στον πληθυσμό και στον πλούτο της. Αλλά θα εκδίδει μια «έγκαιρη προειδοποίηση» αν ο αριθμός των αφίξεων φαίνεται να δοκιμάζει τα επίπεδα αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ζητείται από άλλα κράτη μέλη να προσφέρουν βοήθεια με μια ποικιλία τρόπων, όχι μόνο υποδεχόμενοι αιτούντες άσυλο, αλλά επίσης δίνοντας υλική βοήθεια, προσωπικό, χρηματοδότηση και ούτω καθεξής — κάτι που ορισμένες χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να δεχθούν εναλλακτικά της υποδοχής παράνομων μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.