ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» προειδοποιούν τις ΗΠΑ: «Ή εγκαταλείπετε τη Συρία τώρα ή…»

Οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» προειδοποιούν  τις ΗΠΑ: «Ή εγκαταλείπετε  τη Συρία τώρα ή…»

Προειδοποίηση έστειλε το Ιράν προς τις ΗΠΑ για να αποσύρουν και τον τελευταίο τους στρατιώτη από τη Συρία, αλλιώς θα «ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως», τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδει Al Rai Media.

Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές από τη Μόσχα ο αρθρογράφος Elijah Magnier, αναφέρει πως ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Ταξίαρχος Haj Qassem Soleimani διεμήνυσε προφορικά, μέσω της Ρωσίας, στην κεντρική αμερικανική διοίκηση (USCENTCOM) ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσύρουν και τον τελευταίο τους στρατιώτη από την Συρία, αλλιώς θα “ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως”.

«Το μήνυμά μου προς το Στρατό των ΗΠΑ είναι ότι όταν η μάχη κατά της ISIS τελειώσει δε θα ανεχτούμε κανένα Αμερικανό στρατιώτη στη Συρία. Σας συμβουλεύω να φύγετε με τη δική σας θέληση, αλλιώς θα αναγκαστείτε να το κάνετε χωρίς τη θέλησή σας», φέρεται να είπε ο Soleimani σε Ρώσο αξιωματικό σύνδεσμο με την αμερικανική Διοίκηση.

Ο Ιρανός Ταξίαρχος ζήτησε ακόμη από τον Ρώσο αξιωματικό να κάνει γνωστές τις ιρανικές προθέσεις: Ότι δηλαδή οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν ως κατοχικές δυνάμεις εάν θελήσουν να παραμείνουν στη βόρεια Συρία, όπου Κούρδοι αι Άραβες ζουν μαζί.

Στο μήνυμα του ο Soleimani φέρεται να είπε ακόμη ότι «εάν παραμείνετε στη Συρία θα αντιμετωπίσετε δυνάμεις που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν και θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε τη χώρα αργά ή γρήγορα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της CIA Mike Pompeo είχε αποστείλει επιστολή στον Soleimani εκφράζοντας τον προβληματισμό του αναφορικά με τις προθέσεις του Ιράν να επιτεθούν κατά των ΗΠΑ, καθιστώντας τον ίδιο και τους «Φρουρούς της Επανάστασης» υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί στο Ιράκ κατά αμερικανικών στρατευμάτων.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο Mohammad Mohammadi Golpayegani, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Ali Khamenei, λέγοντας ότι ο διοικητή των «Φρουρών» αρνήθηκε να τη διαβάσει λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει σε αυτά που έχει πει ήδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.